2023 Dünya Çikolata Günü için: kendi çikolatanızı yapın

Neil

New member
tatlılar
Vegan veya şekersiz bile: Çikolatayı kendiniz böyle yapabilirsiniz





Ayrıca çikolatayı kendiniz de yapabilir ve kişisel olarak rafine edebilirsiniz.

© alvarez / Getty Images

Marieke Fangmann



Çikolata şüphesiz en popüler ikramlardan biridir. Sağlıksız olmak zorunda değil: Kendiniz vegan, şekersiz veya sıra dışı çikolata yapabilirsiniz.





Ev yapımı genellikle en lezzetlisidir: Birçok kişi bu ifadeye aşinadır. Ancak çikolata gibi her şeyi evde kolayca hazırlayamazsınız – ya da yapabilir misiniz? Çikolatayı kendi zevkinize göre nasıl özelleştirebileceğinizi ve onu nasıl daha sağlıklı hale getirebileceğinizi size anlatacağız.


Çikolatayı kendiniz yapın: avantajları




Sıklıkla sadece eser miktarda kakao içeren, ancak çok fazla şeker içeren çikolata alırız. Özellikle sütlü çikolata, atıştırmalık için en iyi seçim değildir: Genellikle yüzde 35 ila 50 kakaodan oluşur, geri kalanı çoğunlukla şeker ve süttür ve beraberinde kalori getirir. Bitter çikolata, yani bitter ve bitter çikolata ise yaklaşık yüzde 70 ila 99 oranında kakao içerir ve bu nedenle daha sağlıklıdır: daha fazla kakao yağı olmasına rağmen daha az şeker içerir. Ancak yüksek kakao içeriği nedeniyle flavonoidler adı verilen bol miktarda sağlıklı ikincil bitki maddesi içerir. Bitter çikolata bu nedenle kan damarları üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir ve felç gibi kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir. Bu, Alman Beslenme Araştırma Enstitüsü (DIfE) tarafından yapılan bir çalışma ile kanıtlanmıştır.


Raflardaki geleneksel çikolataya daha sağlıklı ama lezzetli bir alternatif yapmak istiyorsanız, ideal olarak çok fazla kakao kullanmalı ve ardından bu bitter çikolatayı fındık, kuru yemiş veya baharat gibi malzemelerle rafine etmeli ve ideal olarak endüstriyel şekerden kaçınmalısınız.


Kendi çikolatanızı yapın: ihtiyacınız var




Evde çikolata yapmak için temel tarif için üç malzemeye ihtiyacınız var: kakao tozu Ve kakao yağı yanı sıra tatlandırıcılar. İkincisi için uygundur (katı boru veya hindistan cevizi çiçeği) şeker, agav şurubu veya başka bir şey. Kakao (kakao içeriği yüksek) ve kakao yağı eşit oranlarda karıştırılmalıdır. Yaklaşık 100 gram kakao tozu alıyorsanız, damak zevkinize göre 100 gram kakao yağı ve tatlandırıcı ile karıştırmalısınız. Kural olarak, iki yemek kaşığı şeker veya şurup çok uygundur ve daha azı gerekiyorsa daha azı gerekir. Tatmak ve diğer malzemelerle rafine etmek için temel tarifi değiştirebilirsiniz. farklı fikirler var tarif kitapları.


Temel ve bireysel ekstra malzemelerle, çikolatayı kendiniz yapmanın zamanı geldi:

  • Önce kakao yağını su banyosunda eritin.
  • Ardından katı tatlandırıcıyı ekleyin. Bu özellikle şeker türleri için yararlıdır, böylece daha sonra uygun şekilde çözülmezse ağızda rahatsız edici bir his kalmaz. Bir sonraki adımda sıvı tatlandırıcı da ekleyebilirsiniz.
  • Bunu bir kaseye elediğiniz kakao tozu takip eder. Öğütülmüş baharatlar gibi başka katı ve kolay çözünen bileşenleriniz varsa, bunları ekleyin ve ardından sıvı malzemeleri yavaşça karıştırın. Topak kalmayana kadar iyice karıştırın.
  • Artık sıvı çikolata kütlesini pişirme kağıdı serili fırın tepsisine veya uygun bir tepsiye koyabilirsiniz. Pralin, çikolata veya diğer silikon kalıp vermek.
  • Şimdi rafine etme/süsleme zamanı: Çikolataya mısır gevreği, kuruyemiş, kuru meyve, hindistancevizi gevreği, kaba deniz tuzu, pul biber veya başka şeyler eklemek isterseniz, bunu şimdi yapabilir ve çikolatanın içine/üzerine koyabilirsiniz. sıvı kütle.
  • Her şeyin buzdolabında yaklaşık 20 ila 30 dakika sertleşmesine izin verin. Çikolata hazır, ister elinizle kırın, isterseniz kalıptan çıkarın.

Hazır çikolata setleri




Kendiniz için biraz kolaylaştırmak istiyorsanız, siz de yapabilirsiniz bitmiş setler Kendi çikolatanızı yapmak için ihtiyacınız olan her şeyi içeren kulp. Genellikle farklı çikolata türlerini (beyaz, sütlü veya bitter çikolata) yapmak için kullanabilirsiniz ve bunları rafine etmek ve süslemek için zaten malzemeler ve talimatlar vardır.


İçinde diğer takımlar Örneğin, ev yapımı çikolatayı dağıtmak için üzerine yazabileceğiniz çikolata kutuları da var. Çünkü çikolatayı kendiniz yapmak isterseniz başkalarıyla da paylaşabilirsiniz. Harika, bireysel bir hediye fikri.

Sert ürün ipuçları

Ürünler, fırsatlar ve ipuçları
Sert ürün ipuçları bültenimize buradan abone olun




19.11.2021


Uç: Çikolatanın bir kısmının uzun süre dayanabilmesi için oda sıcaklığının 16 ile 18 derece arasında olması gerekiyor. İçinde teneke kutu Beyaz veya donuklaşmadan birkaç hafta sürer.


Ayrıca ilginizi çekebilir:




Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Daha fazla bilgi burada mevcuttur.

#Konular