ABB’nin elektrikli otobüslerine Başkentlilerden tam not

Yasmin

New member
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilere daha çağdaş, son teknolojiye sahip, konforlu ve inançlı bir ulaşım sağlamak için yeni otobüs alımlarına devam ederken, filosuna eklediği elektrikli otobüsleri de Başkentlilerle buluşturdu.

12 metre uzunluğunda 87 yolcu kapasiteli, solo tip 3 adet elektrikli otobüs 112 sınır numaralı Ankara Kent Hastanesi-Kızılay-Ulus güzergâhında hizmete vermeye başladı.

ANKARA’DA ÇEVRECİ ULAŞIM BAŞLADI

Egzoz emisyonu olmadığı için büsbütün çevreci olan yüzde 100 elektrikli otobüsler, sessiz, inançlı ve alçak tabanlı olması niçiniyle de engelli yolcuların rahatlıkla inip binmesini sağlaması niçiniyle Başkentlilerden tam not aldı.

Kullanım kurallarına bağlı olarak CNG’li araçların yarısı, dizel araçların ise dörtte biri oranında güç harcayan Bozankaya AŞ tarafınca üretilen elektrikli otobüslerde; wi-fi altyapısı, USB şarj soketleri, bilgi ve bildirim ekranları ile anons sistemleri yer alıyor.

Araç üstü takip, acil durumların anında izlenebildiği ve kusur bildirim sistemine de sahip otobüslere Başkentlilerin ağır ilgisiyle karşılaştıklarını ve bilhassa toplumsal medyada artan yorumlarla beğenildiğini belirten EGO 1. Bölge Müdürü Erkan Tarhan, “Avrupa Birliği hibesiyle alımı gerçekleştirilen 87 yolcu kapasiteli 12 metrelik solo tipi etraf dostu, konforlu 3 adet elektrikli otobüsümüz 112 sınır numaralı Ankara Kent Hastanesi-Kızılay-Ulus güzergâhında hizmet vermeye devam ediyor” dedi.

SIHHAT ÇALIŞANLARINDAN TEŞEKKÜR

Ankara Kent Hastanesi-Kızılay-Ulus güzergâhında hizmet veren elektrikli otobüsleri kullanan vatandaşlar memnuniyetlerini şu sözlerle paylaştı:

-Nefise Çelik: “Çok hoş, hayli teşekkür ederiz Büyükşehir Belediye liderimize. Daha evvelinde hiç binmemiştim reklamlarını izliyordum. Çok sevindim, epey âlâ oldu.”

-Ahmet Sevindi: “Ankara için güzel olsun. Bugün birinci kere bindim. Sıhhat çalışanları için bu biçimde tahsis edilmesi de epeyce memnun etti. Liderimize ayrıyeten fazlaca teşekkür ederim.”

-Hasan Demir: “İlk sefer biniyorum. Çok hoşuma gitti, epeyce beğendim. Çevreci olması da bir avantaj.”

-Mustafa Deniz: “Çok hoş elektrikli otobüsler. Sessiz, sakin ve epeyce rahat.”

-Nilay Genç: “Sarsmıyor, nasıl gittiğini anlamıyorsun metroya benziyor biraz. Başka otobüsler üzere seste çıkarmaması hayli hoş. İyi olsun, birinci sefer biniyorum.”

Hibya Haber Ajansı