Akkomarka tüm çalışanlarını, Yuvam Dünya Derneği’nin takviyesi ile ‘İklim Krizi ve Sürdürülebilirlik’ temalı eğitimde buluşturdu. Yuvam Dünya Bilim Konseyi Üyeleri Boğaziçi Üniversitesi Katı Atık Kirlenmesi Araştırma ve Kontrolü Türk Ulusal Komitesi İdare Heyeti Üyesi Aylin Alagöz ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu tarafınca verilen eğitim, yeme içme dalında bir birinci olma özelliği taşıyor.
Akkomarka’nın başlatmış olduğu Sorumlu Restoran Hareketi kapsamında tüm küme çalışanlarına verilen eğitimde iklim değişikliği konusunda son yapılan araştırmaların çıkan sonuçları birlikte kıymetlendirilerek örneklerle aktarıldı. İklim krizinin boyutlarına ait farkındalığın artırılması emeli ile gerçekleştirilen ve global iklim değişikliğinin bilhassa tarım, besin ve su kaynakları üstündeki tesirlerinin paylaşıldığı eğitimde ayrıyeten; sürdürülebilir atık idaresi, döngüsel iktisat uygulamaları ve besin bölümünün iklim değişikliği ile gayrette dönüştürücü gücü ve kritik değerine ait bilgilendirmelerde de bulunuldu. Eğitime katılan 200’ün üzerinde çalışana, Yuvam Dünya Derneği tarafınca iştirak evrakı de sunuldu.
Akkomarka İdare Heyeti Üyesi Hasan Yeşilyurt, ‘’Akkomarka olarak bir süre evvel başlatmış olduğumız Sorumlu Restoran Hareketi projesi çerçevesinde tüm işletmelerimizde sürdürülebilirlik kapsamında çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmaların en değerli ayaklarından biri ise tüm çalışanlarımızın iklim krizi ve sürdürülebilirlik konusunda daha ayrıntılı bilgiler edinmesini sağlamaktı. Bunu da Yuvam Dünya Derneği ile gerçekleştirmiş olduk. Türkiye’de tahminen de birinci sefer bir yiyecek içecek kümesinin tüm çalışanlarına verilen bu eğitim için Yuvam Dünya Derneği Bilim Şurası Üyeleri Sayın Aylin Alagöz ve Sayın Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu’na ve Yuvam Dünya Derneği grubuna de ayrıyeten teşekkürlerimizi sunuyoruz.”dedi.
Gıda bölümünün, global iklim değişikliği ile çabada “öncelikli” bölümlerden biri olmasının kıymetini vurgulayan Yuvam Dünya Bilim Şurası Üyesi Sn. Aylin Alagöz; “Gıda Bölümü kaynaklı çevresel karbon ayak izinin azaltılması, besin atıklarının sıfıra indirilmesi, israfın azaltılması ve şuurlu tüketim alışkanlıklarının geliştirilmesi her zamankinden büyük değer taşımaktadır. Dünyada yaklaşık 2 milyar insanın inançlı ve kâfi besine daima olarak erişemediğinin şuurunda olup, besin güvenliğini ve tarladan sofraya rekabetçi sürdürülebilirliği sağlamanın yollarını, döngüsel iktisat uygulamalarını destekleyici yaklaşımları benimsemeliyiz. Bu kapsamda ülkemizde Akkomarka tarafınca başlatılan “Sorumlu Restoran Hareketi, israfın önlenmesi, bölüm paydaşlarının farkındalıklarının artırılması, “çiftlikten çatala” adil, sağlıklı ve etraf dostu tarım ve besin stratejilerinin geliştirilmesi, tedarik zincirlerinde döngüsel ve sürdürülebilir uygulamaların tercih edilmesi ve iklim krizi ile çabada büyük değer taşıyor.” dedi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu hususla ilgili; “Akkomarka, öncüsü olduğu Sorumlu Restoran Hareketi ile hem bünyesindeki restoranların hem kesimde hizmet veren öbür restoranların iklim değişikliğine ahenk sağlaması için örnek teşkil ettiğini” belirtti.
İklim krizi ve sürdürülebilirlik konusunda değerli noktalara değinen Yuvam Dünya Bilim Konseyi Üyesi Doç.Dr.Murad Tiryakioğlu, kelamlarına şöyleki devam etti: “Yeşil dönüşüm sürecinde daha az tüketerek, daha az kaynakla daha epeyce üretim yaparak ve gelecek jenerasyonlar için sorumluluk hissederek faaliyetlerini planlama, atıklarını en az indirme ve olabildiğinde döngüye dahil etme eforlarını bütüncül olarak geliştiriyor. Bu çerçevede yöneticilerin dönüşüm vizyonunu, çalışanların ilgisi ve ihtimamı de destekliyor. Eğitim, kapsayıcı olarak şekillenmekte olan değerli bir teşebbüsün birinci adımı niteliğinde idi. Dilerim ki, yaygınlaşır, benimsenir ve ilham verir.”
Akkomarka, Sorumlu Restoran Hareketi kapsamında bu eğitimleri tertipli olarak tekrar edecek ve bir daha sonraki adımda tüm küme çalışanlarının çocukları için de bu eğitimi programlayacak.
Hibya Haber Ajansı
Akkomarka’nın başlatmış olduğu Sorumlu Restoran Hareketi kapsamında tüm küme çalışanlarına verilen eğitimde iklim değişikliği konusunda son yapılan araştırmaların çıkan sonuçları birlikte kıymetlendirilerek örneklerle aktarıldı. İklim krizinin boyutlarına ait farkındalığın artırılması emeli ile gerçekleştirilen ve global iklim değişikliğinin bilhassa tarım, besin ve su kaynakları üstündeki tesirlerinin paylaşıldığı eğitimde ayrıyeten; sürdürülebilir atık idaresi, döngüsel iktisat uygulamaları ve besin bölümünün iklim değişikliği ile gayrette dönüştürücü gücü ve kritik değerine ait bilgilendirmelerde de bulunuldu. Eğitime katılan 200’ün üzerinde çalışana, Yuvam Dünya Derneği tarafınca iştirak evrakı de sunuldu.
Akkomarka İdare Heyeti Üyesi Hasan Yeşilyurt, ‘’Akkomarka olarak bir süre evvel başlatmış olduğumız Sorumlu Restoran Hareketi projesi çerçevesinde tüm işletmelerimizde sürdürülebilirlik kapsamında çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmaların en değerli ayaklarından biri ise tüm çalışanlarımızın iklim krizi ve sürdürülebilirlik konusunda daha ayrıntılı bilgiler edinmesini sağlamaktı. Bunu da Yuvam Dünya Derneği ile gerçekleştirmiş olduk. Türkiye’de tahminen de birinci sefer bir yiyecek içecek kümesinin tüm çalışanlarına verilen bu eğitim için Yuvam Dünya Derneği Bilim Şurası Üyeleri Sayın Aylin Alagöz ve Sayın Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu’na ve Yuvam Dünya Derneği grubuna de ayrıyeten teşekkürlerimizi sunuyoruz.”dedi.
Gıda bölümünün, global iklim değişikliği ile çabada “öncelikli” bölümlerden biri olmasının kıymetini vurgulayan Yuvam Dünya Bilim Şurası Üyesi Sn. Aylin Alagöz; “Gıda Bölümü kaynaklı çevresel karbon ayak izinin azaltılması, besin atıklarının sıfıra indirilmesi, israfın azaltılması ve şuurlu tüketim alışkanlıklarının geliştirilmesi her zamankinden büyük değer taşımaktadır. Dünyada yaklaşık 2 milyar insanın inançlı ve kâfi besine daima olarak erişemediğinin şuurunda olup, besin güvenliğini ve tarladan sofraya rekabetçi sürdürülebilirliği sağlamanın yollarını, döngüsel iktisat uygulamalarını destekleyici yaklaşımları benimsemeliyiz. Bu kapsamda ülkemizde Akkomarka tarafınca başlatılan “Sorumlu Restoran Hareketi, israfın önlenmesi, bölüm paydaşlarının farkındalıklarının artırılması, “çiftlikten çatala” adil, sağlıklı ve etraf dostu tarım ve besin stratejilerinin geliştirilmesi, tedarik zincirlerinde döngüsel ve sürdürülebilir uygulamaların tercih edilmesi ve iklim krizi ile çabada büyük değer taşıyor.” dedi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu hususla ilgili; “Akkomarka, öncüsü olduğu Sorumlu Restoran Hareketi ile hem bünyesindeki restoranların hem kesimde hizmet veren öbür restoranların iklim değişikliğine ahenk sağlaması için örnek teşkil ettiğini” belirtti.
İklim krizi ve sürdürülebilirlik konusunda değerli noktalara değinen Yuvam Dünya Bilim Konseyi Üyesi Doç.Dr.Murad Tiryakioğlu, kelamlarına şöyleki devam etti: “Yeşil dönüşüm sürecinde daha az tüketerek, daha az kaynakla daha epeyce üretim yaparak ve gelecek jenerasyonlar için sorumluluk hissederek faaliyetlerini planlama, atıklarını en az indirme ve olabildiğinde döngüye dahil etme eforlarını bütüncül olarak geliştiriyor. Bu çerçevede yöneticilerin dönüşüm vizyonunu, çalışanların ilgisi ve ihtimamı de destekliyor. Eğitim, kapsayıcı olarak şekillenmekte olan değerli bir teşebbüsün birinci adımı niteliğinde idi. Dilerim ki, yaygınlaşır, benimsenir ve ilham verir.”
Akkomarka, Sorumlu Restoran Hareketi kapsamında bu eğitimleri tertipli olarak tekrar edecek ve bir daha sonraki adımda tüm küme çalışanlarının çocukları için de bu eğitimi programlayacak.
Hibya Haber Ajansı