Arıza Yardım İstatistikleri: Arızalar ve Boş Piller – ADAC 2024'te daha sık kullanıldı

Neil

New member
Arıza Yardım İstatistikleri
Planlar ve Boş Piller – ADAC 2024'te daha sık kullanıldı

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Araba, Elektrikli Araba veya Bisiklet İster: ADAC, hem Saksonya-Anhalt'ta hem de Federal Hükümet'te 2024'te yapacak çok şey vardı. Her şeyden önce, bir sorun birçokları ile sorun yarattı.

ADAC dökümü yardımcıları 2024'te Saksonya-Anhalt'ta bir önceki yıla göre daha fazla uyarıldı. Laatzen'deki otomobil kulübünün dediği gibi, yaklaşık 65.100 kez taşındılar – bu 2023'ten 1.100 görev daha fazlaydı. Ortalama olarak, günde yaklaşık 180 kez acele ettiler.

ADAC arıza yardımcıları da ülke çapında daha fazla kullanıldı: bunlara 3.6 milyondan fazla denildi-bir önceki yıla göre 102.000 görev daha fazla. Ocak en faaliyete geçme ayıydı: yaklaşık 377.000 acil durum çağrısıyla, yardımcılar özellikle sık sık konuşlandırmak zorunda kaldı. 9 Ocak göze çarptı – bu gün yaklaşık 20.000 görev vardı.

Elektrikli arabalarda daha fazla arıza

Tüm vakaların neredeyse yarısında – neredeyse yüzde 45 – pil yardım çağrılarının nedeniydi. Bunu kusurlu sensörler de dahil olmak üzere her türlü motor problemi izledi. ADAC'a göre, artan görev sayısı, şu anda 10.6 yıldır Alman yollarındaki otomobillerin daha yüksek ortalama yaşı ile el ele gidiyor.

Elektrikli otomobiller de 2024'te daha sık kaldı. ADAC arızası yardımcıları, bir önceki yıla göre yüzde 46'lık bir artış 43.600 kez elektrikli araçlara taşındı.

Buna ek olarak, giderek daha fazla bisikletçi ADAC'a döndü: Arıza Yardımı yaklaşık 17.000 kez çağrıldı – yüzde sekiz artış. Vakaların üçte ikisinden fazlasında, acil bir lastik acil durum çağrısının nedeniydi.

DPA