Borsa İstanbul’da gong Consus Güç için çaldı

Yasmin

New member
Türkiye’nin yenilenebilir güç ve dağıtık güç alanındaki öncü firmalarından olan ve Küresel Yatırım Holding iştiraki Consus Güç bugün borsada süreç görmeye başladı. Borsa İstanbul’da gong, başarılı geçen talep toplama süreci sonunda 173 bin 974 şahıstan 550 milyon 947 bin liralık talep toplayan Consus Güç için çaldı.

Gong merasiminde konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Consus Güç bugün süreç görmeye başlayarak, yeni yatırımcılarından aldığı güçle yoluna daha kuvvetli devam edecektir. Bu artan gücünü, güçte sürdürülebilirlik odaklı ve yenilikçi uygulamalarda kullanacaktır” diye konuştu.

Consus Güç Genel Müdürü Atay Arpacıoğulları ise, “Consus Enerji’nin halka arzını muvaffakiyetle tamamladık. Bu derece büyük bir halka arza yatırımcılarımızın göstermiş olduğu teveccüh bizleri son derece mutlu etti. Natürel ki, önümüzdeki sürecin bize yüklemiş olduğu sorumlulukların farkındayız. Önümüzdeki devirde yatırımcılarımızın bize göstermiş olduğu itimada, yapacağımız yatırımlarla şirketimizi daha da büyüterek ve paha yaratarak karşılık vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Borsa İstanbul’da gong, Türkiye’nin yenilenebilir güç ve dağıtık güç alanındaki öncü firmalarından olan ve Küresel Yatırım Holding iştiraki Consus Güç için çaldı. Talep toplama sürecinde 173 bin 974 bireyden 550 milyon 947 bin liralık talep toplayan Consus Güç, bugün itibariyle Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da CONSE koduyla süreç görmeye başladı. Halka açıklık oranı yüzde 30 olan Consus Enerji’nin halka arz büyüklüğü ise 519 milyon 750 bin TL oldu.

Borsa İstanbul’da düzenlenen Consus Güç Halka Arz Gong Töreni’ne Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Küresel Yatırım Holding İdare Şurası Lideri Mehmet Kutman, Consus Güç Genel Müdürü Atay Arpacıoğulları, Garanti BBVA Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Jankat Bozkurt, Küresel Menkul Pahalar Genel Müdürü Gülşeyma Doğançay ve Küresel Yatırım Holding Strateji ve M&A Yöneticisi Mehmet Ali Deniz katıldı.

‘Yatırımcılarından aldığı güçle yoluna daha kuvvetli devam edecektir’

Gong merasiminde konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Bugün tüm dünya maalesef, tedarik zincirinde yaşanan problemler ve artan güç fiyatları ile karşı karşıyadır. Bu niçinle, hem güç sürekliliği tıpkı vakitte güç maliyetleri tüm bölümleri yakından etkilemektedir. Bu durum, yerli ve yenilenebilir kaynaklarla üretilen gücün kıymetini herkese bir sefer daha hatırlatmaktadır. Consus Güç bugün süreç görmeye başlayarak, yeni yatırımcılarından aldığı güçle yoluna daha kuvvetli devam edecektir. Bu artan gücünü, güçte sürdürülebilirlik odaklı ve yenilikçi uygulamalarda kullanacaktır. Örneğin ziraî artıkları güce dönüştüren biyokütleden güç uygulamaları üzere, mesela tüketim yerinde üretim modeliyle verimliliği arttıran uygulamalar üzere. Ben Consus Güce, halka arz gelirini bu çeşit yenilikçi ve sürdürülebilir uygulamalarda kullanacak olmasından dolayı teşekkür ediyorum. Consus Güç, yaklaşık 520 milyon TL halka arz fiyatı ile 174 bin yatırımcıya gerçekleştirilen satışla başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Bu başarılı halka arz sürecinde emeği geçen herkese, tüm şirket çalışanlarına, aracı kuruma, teşekkür ediyorum, sermaye piyasalarımıza iyi olmasını diliyorum. Consus Güce Borsamız ailesine beğenilen geldiniz diyorum” diye konuştu.

‘Yatırımcılarımızın göstermiş olduğu teveccüh bizleri son derece mutlu etti’

Gong merasiminde konuşan Consus Güç Genel Müdürü Atay Arpacıoğulları, “Consus Enerji’nin halka arzını muvaffakiyetle tamamladık. Bu derece büyük bir halka arza yatırımcılarımızın göstermiş olduğu teveccüh bizleri son derece mutlu etti. . Doğal ki, önümüzdeki sürecin bize yüklemiş olduğu sorumlulukların farkındayız. Önümüzdeki periyotta yatırımcılarımızın bize göstermiş olduğu itimada, yapacağımız yatırımlarla şirketimizi daha da büyüterek karşılık vermeyi hedefliyoruz. Consus Enerji’nin kuvvetli bir bilanço ile bedel yaratmasının birinci öncelikli maksadımız olduğunu bilhassa vurgulamak istiyorum. Halka arzdan elde edilecek toplam kaynağın yüzde 50’ye yakın bir ölçüsünü yeni yatırımlarla santral kapasitemizi büyütmek ve işletme sermaye muhtaçlığını karşılamak hedefiyle kullanmayı planlıyoruz. Bu sayede güç bölümündeki fırsatları daha aktif bir biçimde değerlendirebileceğiz. Öteki taraftan, halka arz gelirlerinin yaklaşık yüzde 50’sinin kullanım maksadı ise borçluluğumuzu azaltmak olacak. Bu kapsamda bilhassa kısa vadeli kredilerin azaltılmasına öncelik vererek, kuvvetli bir bilançoyla büyümemize devam edeceğiz” dedi.

Hibya Haber Ajansı