Çatlak Patates (Smashed Potatoes) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo patates
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 diş sarımsak
- 1 avuç maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri kabuklarıyla ovalaya ovalaya yıkayıp tencerede yumuşayana kadar haşlayalım.
- ondan sonrasında sosu için bir kaseye zeytin yağı rendelenmiş sarımsağı ince kaydığımız maydanozu ve baharatları karıştıralım.
- Haşlanan patatesleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve üzerlerine bir bardağın alt kısmıyla yavaşça bastıralım.
- Üzerine fırça sayesinde çokça sostan sürün ve ısıtılmış fırına verin. Üzerleri biraz kızarınca hazırlar. Kesinlikle deneyin