Çıtır Çıtır Patates Garnitür

Neil

New member
Çıtır Çıtır Patates Garnitür Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 büyük uzunluk patates
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kuru fesleğen
  • Kekik
  • Biberiye
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Çıtır Çıtır Patates Garnitür Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel patatesleri soyalım ve iri küp küp doğrayalım. Bir tencereye bir ölçü su koyalım ve kaynama esnasında tuzunu ek edelim ve kabartma tozunu ek edelim.
  2. Patateslerin çıtır çıtır olmasını sağlıyor, patatesleri de ek edelim kaynatalım. Bir bıçak ile batırıp, denetim edelim patatesleri, hazır olduğunda suyunu süzelim.
  3. Sarımsakları rendeleyelim tavaya sıvı yağ ile bir arada ısıtalım rengi dönene kadar en son baharatları da ek edelim ve karıştıralım.
  4. Patatesleri bir derin kaseye alalım üzerine sıvı yağ karışımın yalnızca sıvısını dökelim, baharatını kenara alalım. Patatesleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirelim.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede denetimi çıtır çıtır olana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????????
Çıtır Çıtır Patates Garnitür Tanımı Fotoğraflı Yapılışı