Çıtır Çıtır Patates Garnitür Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 büyük uzunluk patates
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Kuru fesleğen
- Kekik
- Biberiye
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel patatesleri soyalım ve iri küp küp doğrayalım. Bir tencereye bir ölçü su koyalım ve kaynama esnasında tuzunu ek edelim ve kabartma tozunu ek edelim.
- Patateslerin çıtır çıtır olmasını sağlıyor, patatesleri de ek edelim kaynatalım. Bir bıçak ile batırıp, denetim edelim patatesleri, hazır olduğunda suyunu süzelim.
- Sarımsakları rendeleyelim tavaya sıvı yağ ile bir arada ısıtalım rengi dönene kadar en son baharatları da ek edelim ve karıştıralım.
- Patatesleri bir derin kaseye alalım üzerine sıvı yağ karışımın yalnızca sıvısını dökelim, baharatını kenara alalım. Patatesleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede denetimi çıtır çıtır olana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????????