Çıtır Çıtır Patates Garnitür Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 büyük uzunluk patates
 - Yarım çay bardağı sıvıyağ
 - 3 diş sarımsak
 - Tuz
 - Kuru fesleğen
 - Kekik
 - Biberiye
 - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel patatesleri soyalım ve iri küp küp doğrayalım. Bir tencereye bir ölçü su koyalım ve kaynama esnasında tuzunu ek edelim ve kabartma tozunu ek edelim.
 - Patateslerin çıtır çıtır olmasını sağlıyor, patatesleri de ek edelim kaynatalım. Bir bıçak ile batırıp, denetim edelim patatesleri, hazır olduğunda suyunu süzelim.
 - Sarımsakları rendeleyelim tavaya sıvı yağ ile bir arada ısıtalım rengi dönene kadar en son baharatları da ek edelim ve karıştıralım.
 - Patatesleri bir derin kaseye alalım üzerine sıvı yağ karışımın yalnızca sıvısını dökelim, baharatını kenara alalım. Patatesleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirelim.
 - Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede denetimi çıtır çıtır olana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????????