Çocukların En Sevdiği Fransız Tostu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 dilim tost ekmeği
- Kaşar peynir
- 1 adet büyük uzunluk yumurta
- Tereyağ
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Tost ekmeklerin kenar kısımlarını keselim.
- İki tost ekmeğin ortasına ince dilimlenmiş kaşar peyniri koyalım ve çapraz keselim (resimde gösterdim gibi).
- Yumurtayı çırpalım tuz ek ederek.
- Üç halindeki ekmeklerimizi yumurtaya banalım gerili önlü.
- Tavaya tereyağı koyalım ve kısık ateşte erimeye bırakalım.
- Eriyen tereyağın üzerine ekmekleri yerleştirelim ve artlı önlü kızartalım yumurtalı ekmek üzere (balık ekmek).
- Kısık ateşte kızartmamız kaşar peynirin erimesini sağlar.
- En son az ocağın altını açıp ekmeklerin kızarmasını sağlayalım. Sıcak servis edilir.