Dev derbiye ırkçılık damgası

Fiona

New member
İspanya La Liga’nın 6. haftasında oynanan Madrid derbisinde Real Madrid, deplasmanda Atletico Madrid’i 2-1 mağlup etti. Hafta ortasında ırkçı bir söyleme maruz kalan Real Madridli Vinicius, Atletico Madrid’e karşı attıkları birinci golden daha sonra da dans etti.

Karşılaşmanın birinci yarısında golleri bulan Real Madrid’te Rodyrgo Goes (Dk. 18) ve Federcio Valverde (Dk. 36) rakip ağları havalandırdı.

Atletico Madrid’in tek golü ise 83. dakikada Mario Hermoso’dan geldi.

Hermoso, 90+1. dakikada gördüğü ikinci sarı kartın akabinde kırmızı kartla grubunu 10 kişi bıraktı.

La Liga’da 6’ta 6 yapan Real Madrid 18 puanla liderliğini sürdürürken, en yakın rakibi Barcelona’nın 16 puanı bulunuyor.

Atletico Madrid ise 10 puanla 7.likte kaldı.

Ligde 171. sefer oynanan Madrid derbisinde rakibine karşı büyük üstünlüğü olan Real Madrid, galibiyet sayısını 91’e çıkardı. Derbide Atletico Madrid’in 40 galibiyeti bulunurken, iki kadro içinde 40 maç da birliktelikle sonuçlandı.

VİNİCİUS GOL daha sonraSI DANSINA DEVAM ETTİ

Diğer yandan gol attıktan daha sonra alanda dans ettiği için rakibine saygısızlık yaptığı sebebi öne sürülerek, hafta ortasında ırkçı bir söyleme maruz kalan Real Madridli Vinicius, Atletico Madrid’e karşı attıkları birinci golden daha sonra da dans etti.

Vinicius, ırkçı söyleme reaksiyon olarak yaptığı açıklamada, “Başarılı bir Brezilyalı siyah futbolcunun memnunluğu Avrupa’nın sonunu bozuyor. (Teninin rengi gözlerin parlaklığından daha değerli olduğu mühlet boyunca savaş olacaktır) sözleri benim bedenimde dövmedir ve bu her vakit aklımdadır. ömrümün ideolojisi hep budur. Dans etmeyi asla bırakmayacağım” demişti.