Düşük karbonhidratlı diyet, Tip 2 diyabetli hastalarda erken ölüm riskini azaltır – Sağlık Gazetesi

Yasmin

New member
Sağlık TH Chan Halk Sağlığı Okulu araştırmacıları tarafından yürütülen yeni bir araştırmaya göre, öncelikle bitki bazlı gıdalardan oluşan düşük karbonhidratlı bir diyetin ardından, Tip 2 diyabetli kişilerde daha düşük erken ölüm riski ile önemli ölçüde ilişkiliydi.

Tip 2 diyabet teşhisi konan kişilerde düşük karbonhidratlı diyet kalıpları ile ölüm arasındaki ilişkiyi inceleyen ilk prospektif kohort çalışmasıdır.

Baş yazar Yang, “Tip 2 diyabet geliştirme riskini azaltmak için rafine ve yüksek oranda işlenmiş karbonhidratlardan kaçınılması yaygın olarak tavsiye edilirken, çalışmamız düşük karbonhidratlı diyetlerin mevcut diyabetin ilerlemesini yönetmeye nasıl yardımcı olabileceğine dair ilk ampirik kanıtı sağlıyor” dedi. Hu, Beslenme Bölümü’nde araştırma görevlisi.

14 Şubat’ta çevrimiçi olarak yayınlanan çalışma, Diabetes Care’in Nisan sayısında yer alacak.

Araştırmacılar, Hemşirelerin Sağlık Çalışmasına katılan 7.224 kadının ve Sağlık Profesyonelleri Takip Çalışmasına katılan 2.877 erkeğin 34 yıllık sağlık verilerini analiz ettiler ve bu çalışmalar başladıktan sonra hepsi Tip 2 diyabet geliştirdi. Katılımcılar, iki yılda bir yaşam tarzı ve tıbbi geçmişle ilgili anketler doldurarak, araştırmacıların diyetlerinin bileşimlerini değerlendirmelerine ve bunları hayvansal proteinler ve katı yağlar, bitkisel proteinler ve katı yağlar, yüksek kaliteli karbonhidratlar ve düşük kaliteli karbonhidratlar alımına göre puanlamalarına olanak sağladı. .


Hayvansal ürünleri ve patates, ilave şekerler ve rafine edilmiş tahıllar gibi düşük kaliteli karbonhidratları vurgulayan düşük karbonhidratlı diyetler, daha düşük ölüm oranı ile anlamlı bir şekilde ilişkili değildi.


Bulgular, düşük karbonhidratlı bir diyet düzenine bağlı kalanlar arasında tüm nedenlere bağlı ölümlerde yüzde 24’lük bir azalma olduğunu gösterdi. Bitki bazlı gıdaları ve meyveler, sebzeler ve tam tahıllar gibi yüksek kaliteli karbonhidratları vurgulayan düşük karbonhidratlı diyetlerin sağlık yararları daha güçlüydü. Bu diyetler ayrıca daha düşük bir kardiyovasküler hastalık ve kanser ölüm oranı ile ilişkilendirildi. Hayvansal ürünleri ve patates, ilave şekerler ve rafine edilmiş tahıllar gibi düşük kaliteli karbonhidratları vurgulayan düşük karbonhidratlı diyetler, daha düşük ölüm oranı ile anlamlı bir şekilde ilişkili değildi.

Araştırmacılar, bitki bazlı düşük karbonhidratlı bir diyetin yanı sıra sigara içmemek, düzenli egzersiz yapmak ve ölçülü alkol almak gibi diğer sağlıklı alışkanlıklara bağlı kalan insanlar arasında en güçlü sağlık faydalarını gözlemlediler.

Beslenme ve Epidemiyoloji Bölümlerinde kıdemli yazar ve doçent olan Qi Sun, “Bu çalışma, diyabet kontrolü ve yönetimi için çeşitli diyetler arasından seçim yaparken diyet kalitesinin önemini bir kez daha vurguluyor” dedi.

Diğer Sağlık Chan School ortak yazarları arasında Edward Yu, JoAnn E. Manson, Eric B. Rimm, Liming Liang, Walter C. Willett ve Frank B. Hu yer alıyor.

Çalışmanın ve onu destekleyen Hemşirelerin Sağlık Çalışması ve Sağlık Uzmanları Takip çalışmasının finansmanı, Ulusal Sağlık Enstitülerinin UM1 CA186107, P01 CA87969, R01 HL034594, U01 CA167552, R01 HL35464, R01 HL60712, R01 DK120870, R01 DK126698, R01 DK119268, U2C DK129670, DK119268, R01 ED022981 ve R21 AG070375.

İlgili






Günlük Gazete



En son Sağlık haberlerini almak için günlük e-postalara kaydolun.