Durum görme nasıl kapatılır ?

Ceren

New member
**[color=]Durum Görme Nasıl Kapatılır?**

Hadi gelin, hep birlikte bir an duralım ve gözlerimizi kapatalım… Şaka! Gerçekten gözlerinizi kapamanıza gerek yok. Ama başlıkta "Durum Görme" dediysek, en azından sosyal medya veya mesajlaşma uygulamalarında gerçekten gözlerinizi kapatmanızı isteyen bir durum var. Hepimiz bir zamanlar karşılaştık, değil mi? Birinin "Durumumu gördün mü?" diye sorup, senin tam o anda ekrana bakmakla meşgul olduğunu fark ettiğin anlar… Bu sorunun cevabını vermek zorunda olduğunda, “Hayır, görmedim!” diyorsan ama aslında görüp kaybolan bir hikayeye gülümsediysen, işte o an bir felaket!

Peki, bu durumdan nasıl kurtulursunuz? Durum görmeyi nasıl kapatırsınız? Hadi bunu samimi bir şekilde, biraz eğlenceli bir bakış açısıyla inceleyelim.

**[color=]Durum Görme Nedir?**

Evet, gelin önce bu fenomenin ne olduğunu biraz açalım. Durum görme, aslında mesajlaşma uygulamalarında gördüğünüz bir özelliktir. Örneğin, WhatsApp, Instagram veya Facebook Messenger gibi platformlar, paylaşılan hikayelerin veya durumların kimler tarafından izlendiğini size bildirir. Eğer birinin durumunu görüp sonra cevap vermemek gibi bir "ayıp" işlem yaptıysanız, "durum görme" gibi bir konu karşınıza çıkar. Eğer biri size "Durumumu gördün mü?" diye sorarsa ve cevap vermezseniz, o an tam olarak arkadaşınızı ya da sevgilinizi kaçınılmaz bir şekilde kaybetmiş olabilirsiniz!

**[color=]Erkeklerin Çözüm Odaklı Yaklaşımları**

Hadi erkeklerin bakış açısını ele alalım. Erkekler genellikle ne yapmaları gerektiğini çözme konusunda hızlıdırlar. “Durum görmeyi kapatmanın kolay bir yolu olmalı!” diye düşünürler ve hemen harekete geçerler. Bazı erkekler bu konuda stratejik bir yaklaşım benimser. “Eğer kimse durumlarımı görmesin, o zaman ben de kimseyi görmem!” diyebilirler. Yani durumu bir tür karşılıklı anlaşmazlık gibi görürler. Belki de basitçe bir çözüm arayışında, sadece "görme" özelliğini devre dışı bırakmak kadar kolaydır. Erkekler için bu durumlar genellikle basittir: “Evet, bakılmasın! Hemen ayarları yaparım, bu iş biter.” Ve işte çözüm:

1. **WhatsApp’ta Durum Görme Kapama:** WhatsApp’ta durum görme bilgisini kapatmak için, uygulamanın "Ayarlar" kısmına gidin. "Hesap" bölümünden "Gizlilik"e tıklayın, sonra "Durum" seçeneğine gelin. Burada, "Hiç kimse", "Kişilerim" ya da "Özel" seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. “Hiç kimse”yi seçtiğinizde, birinin paylaştığı durumu görseniz bile kimse sizin gördüğünüzü bilmeyecek.

2. **Instagram’da Durum Görme Kapama:** Instagram’da ise, profilinize gidin ve "Ayarlar" sekmesinden "Hikayeler" bölümüne tıklayın. Burada “Hikaye Görüntüleme” kısmından kimlerin hikayenizi görmesini istemediğinizi seçebilirsiniz.

Erkeklerin genel yaklaşımı burada durumu hemen kapatıp, herhangi bir karmaşık çözüm arayışına girmemek, hemen halletmek olacaktır. "Evet, bunu hemen kapattım, bir daha kimse durumumu görmesin" şeklinde düşünülebilir.

**[color=]Kadınların Empatik ve İlişkisel Yaklaşımları**

Kadınlar ise genellikle daha empatik ve ilişki odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerdir. Bir kadın için durum görme sadece teknik bir konu değil, bir de duygusal boyutu vardır. "Durumumu gördün mü?" sorusu, aslında bir tür bağ kurma çabasıdır. Durum paylaşıldığında, karşısındaki kişinin ne kadar ilgilendiğini görmek isteyebilirler. Bunu, bir nevi ilişkiyi güçlendirme, ilgi ve yakınlık kurma olarak görebilirler.

Kadınlar, durum görme meselesinde erkeklerden daha farklı düşünebilir. "Neden görmedim?" sorusu, belki de bir kadın için duygusal bir mesafe yaratabilir. Bir kadının, birinin durumunu görüp geçmesi, ilişkiyi zedeleyebilir, ya da bu durumu bir duygusal tehdit olarak algılayabilir. Bu nedenle kadınlar, bazen durumu bilinçli olarak engellemek yerine, "Görmedim ama gördüm ve hemen açıklama yapayım" gibi daha empatik bir yaklaşım benimseyebilirler. Yani bazen, birinin durumunu görmeden geçmek, onların sosyal ve duygusal bağlarını incitebilir. Kadınlar, bir ilişkinin veya arkadaşlığın devamlılığı için karşılıklı etkileşime önem verirler.

**[color=]Durum Görmeyi Kapatma: Pratik Adımlar**

Şimdi geldik, hepimizin beklediği soruya: Durum görme nasıl kapatılır? İşte birkaç pratik ipucu:

* WhatsApp Az önce bahsettiğimiz gibi, WhatsApp’ta durum görmeyi kapatmak çok basit. Ayarlara girin, "Hesap" > "Gizlilik" > "Durum" sekmesine gelin. Burada istediğiniz seçeneği belirleyebilirsiniz.

* Instagram Instagram’daki "Hikaye Görüntüleme" ayarları da gayet kullanışlı. Dilerseniz sadece belli kişilerin görmesini sağlayabilir, ya da kimseye gösterilmeyecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

* Facebook Messenger Messenger’da durum görme özelliğini kapatmanın yolu ise daha basittir. Mesajlar kısmına gidip, "Durum Paylaşımını Kapat" seçeneğini tıklayarak tüm paylaşımlarınızı gizleyebilirsiniz.

**[color=]Sonuçta Ne Oluyor?**

Durum görme özelliğini kapatmak bir çözüm olsa da, bu her zaman sorunu çözmüyor. Çünkü bu sadece teknik bir adım, ama unutmayın ki bir ilişkiyi veya arkadaşlığı sürdürmek, sadece sosyal medya ayarlarından ibaret değil. Bu konuda erkeklerin pratik ve stratejik bakış açısının yanı sıra, kadınların duygusal ve ilişkisel anlayışı da önemli.

Bununla birlikte, "Durumumu gördün mü?" sorusu tamamen bir eğlenceye de dönüşebilir. Belki bazen sadece bir bahanedir ya da başka bir şeyin göstergesidir. Kim bilir?

**Peki, sizce durum görme özelliğini kapatmanın en doğru yolu nedir? Durum paylaşmak ve görmek, ilişkileri güçlendirir mi, yoksa daha çok sosyal medya karmaşasına mı yol açar?**