Ebeveyn Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde eğitimler sürüyor

Yasmin

New member
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in Manisiz İzmir gayesini “Başka Bir Engelli Siyaseti Mümkün” anlayışıyla güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafınca kurulan Ebeveyn Bilgi ve Eğitim Merkezi, engelli çocuğu olan ebeveynlere yönelik eğitimlere devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Projeler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ebeveyn Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde engelli çocuğu olan ebeveynlere yönelik kurslar çeşitlendirilerek sürüyor. Olimpiyat Köyü ortasında bulunan merkezde daha evvel ilgi nazarann “Otizm Spektrumundaki Çocuklara Yönelik Doğal Davranışsal Uygulamalar” ve “Dil ve Konuşma Bozukluklarında Kırmızı Bayraklar” kurslarına 16 Nisan’da bir yenisi daha eklendi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Mine Akkaynak tarafınca “4-5 Yaş Otizm Teşhisli Çocuğu Olan Ebeveynlere Yönelik Olarak Early Start Denver Model Uygulamaları” eğitimi düzenledi.
Kursa ebeveynlerin yanı sıra üniversite öğrencileri, İZELMAN anaokullarının öğretmenleri ve uzmanların da iştiraki sağlandı. hem de kursa katılan psikoloji, çocuk gelişimi ve özel eğitim öğrencileri ile ebeveynlerin iştirakiyle bir çalışma kümesi oluşturuldu. Çalışma kümesi yıl boyunca çeviri, uyarlama ve atölyeler yaparak yolun bütün taraflarıyla öğrenilmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlayacak.
Hibya Haber Ajansı