Efsane Hamburger Ekmeği

Neil

New member
Efsane Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

Birinci pişirim için;

• 40 gram ekmeklik un
  • 200gr su
Hamuru için;

• 60gr şeker
  • 12gr tuz
  • 10gr kuru maya
  • 10gr süt tozu
  • 260gr süt
  • 1 midium yumurta ve birinci pişirim de yaptığımız karışım
  • 50gr tuzsuz tereyağı
Efsane Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle birşey belirtmek istiyorum. Lütfen tüm materyallerin oda sıcaklığında bulunmasına dikkat edelim.
  2. 1 gece öncesi birinci pişirim için tüm materyalleri küçük bir tavada en evvel karıştıralım. ondan sonrasında küçük ocakta orta ateşte pişirelim. Çok çabuk oluyor dikkatli karıştırmanız lazım. Sakız üzere bir kıvam alınca altını kapatın.
  3. Asıl kıymetli konu 1 gece öncesinden buz dolabında streçli bir biçimde bekletelim. Kullanmadan 1-2 saat evvel dışarı çıkaralım, oda sıcaklığına gelsin.
  4. Hamuru için; makinanın kendi haznesine un, tuz, maya ve süt tozunu koyup, bir kaşık sayesinde karıştıralım.
  5. Süt, yumurta ve birinci pişirim karışımı ekleyelim. Yavaş ayarda bir biriyle karışana kadar yoğuralım. 5 dk daha sonra tereyağını ekleyip, birinci olarak yavaş daha sonra süratli ayarda 4-5 dk karıştıralım.
  6. Biraz cıvık bir yapısı var ancak korkmayın hamur toplayıcı sayesinde da halledebilirsiniz. Elimizle toparlayıp 1 saat mayalandıralım.
  7. Maya daha sonrası eşit biçimde 90-100 gram olarak 10-12 kesime böl (ben 6 adedinden hamburger ekmeği yaptım. Geri kalandan baton kek kalıbına koyup tost ekmeği yaptım mükemmel oldu)
  8. Ellerinizle tezgahta toparlayıp, fırın tepsisinde 1-2 saat mayalandırın. Üzerine 1 yumurta sarısı ve 2yk süt karıştırıp hamurların üzerine sürün.
  9. 180 derece fanlı ayarda 25 dk denetimli pişirin. 30dk dinlendir ve hazır. Afiyet olsun.
Efsane Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı