Eğitim: Birlik okullarda üç günlük bir uyarı grevi çağrısında bulunuyor

Neil

New member
Eğitim
Birlik okullarda üç günlük bir uyarı grevi çağrısında bulunuyor

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Gew Birliği, öğretmenleri rahatlatmak için daha küçük okul sınıfları çağrısında bulunuyor. Yeni bir endüstriyel eylem bazı öğrencileri ve ebeveynleri Bredouille'e getiriyor.

Berlin'deki öğrenciler ve ebeveynleri, bugünden sınıftaki grevle ilgili kısıtlamalara uyum sağlamak zorundadır. Eğitim ve Bilim Birliği (GEW), daha iyi çalışma koşulları için üç günlük uyarı grevi için okullardaki çalışanları çağırıyor. Bu öğretmenleri ve eğitimcileri, sosyal eğitimcileri veya okul psikologlarını etkiler.

Ancak, önceki uyarı grevlerinin deneyimine göre, kapsamlı bir öğretim kaybı tehdidi yoktur. Çünkü son zamanlarda istihdam edilen öğretmenlerin sadece bir kısmı bu tür çalışmalara katılmıştı. Rahat öğretmenlerin yine de greve gitmesine izin verilmiyor.

Eğitim Senatörü Katharina Günther-Lüsch (CDU), merkezi sınav aşamasında gerçekleştiği için hafta sonu olağanüstü olağanüstü olanı keskin bir şekilde eleştirmişti. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, Fransızca lise sınavlarını ve MSA Matematik sınavlarını uygulamaktadır. Eğitim yönetimine göre, sınavların güvenilir koşullar altında gerçekleşmesini sağlamak için her şey okullarla birlikte yapılır.

Grew Bites Granit yıllarca taleplerle

GEW, yaklaşık dört yıldır sağlık koruması için çok daha küçük sınıflar ve çalışanlar için diğer rahatlama içeren bir toplu anlaşma çağrısı yapmaktadır. O zamandan beri, sendika tekrar tekrar baskı yapmak için uyarı grevleri düzenledi.

Ancak, Senato'da granit ısırırlar. Bu, Berlin'in böyle bir toplu anlaşmayı müzakere edemeyeceği görüşünü temsil eder, çünkü devlet Alman ülkelerinin toplu pazarlık topluluğunun (TDL) bir üyesidir. Berlin, TDL'nin bu tür projelere karar vermesi gerektiğini burada tek başına yapamaz.

Daha küçük sınıflar için daha fazla öğretmen gerekli olacaktır. Berlin'de ve diğer federal eyaletlerde öğretmen eksikliği var. Bu da okullardaki birkaç çalışanın aşırı yüklü hissetmesinin nedeni budur.

DPA