Federal seçim kampanyası: Scholz şöyle konuştu: “Fritze Merz saçma sapan konuşmayı seviyor”

Neil

New member
Federal seçim kampanyası
Scholz şunu paylaşıyor: “Fritze Merz saçma sapan konuşmayı seviyor”

Mevcut bağlantıyı kopyala

Güven oylamasının ardından seçim kampanyası ortada. Şansölye Scholz CDU liderini hedef alıyor. Daha fazla saygı gösterilmesini istiyor.

Şansölye Olaf Scholz, CDU lideri Friedrich Merz'i kendisi hakkında yalan söylemekle suçladı. O akşam ZDF'nin “heute Journal” programında Scholz, “Fritze Merz saçma sapan konuşmayı seviyor” dedi. Tünkram Aşağı Almancadır ve aptalca şeyler veya saçmalık gibi bir anlama gelir. Scholz, Merz'in Şansölye'nin AB zirvelerinde siyasete karışmadan çoğunlukla sessiz kalması yönündeki eleştirisine atıfta bulunuyordu. Öğleden sonra Federal Meclis'te Merz, Şansölye'nin AB'deki hareket tarzının “utanç verici” olduğunu söyledi.

Scholz, Merz hakkında şöyle devam etti: “Böyle davrandığı tek şey bu olmayacak. Bunu defalarca gösterdi, seçim kampanyasında da sıklıkla gösterecek. Vatandaş bu konuda kararını verecek.”

Merz aynı yayında öfkeli bir tepki gösterdi. “Şansölye'nin benden kişisel olarak bahsetmesini ve bu şekilde bana saldırmasını yasaklıyorum. Ancak bu açıkça şu anda gördüğümüz bir kalıp.” Merz, Scholz'un öğleden sonra FDP lideri Christian Lindner'in Federal Meclis'teki bir hükümet dairesi için “ahlaki olgunluğunu” da reddettiğini örnek olarak gösterdi. Merz, “Sürekli saygıdan bahsediyor. Ancak birisi ondan farklı bir düşünceye sahip olduğu anda saygısı biter. Ben o seviyeye inmeyeceğim” dedi.

Merz şöyle devam etti: “Birbirimizle olan ilişkilerimizde bu saygıyı bekliyorum, böylece günün sonunda demokrasimiz, dağılmış olan hükümet döneminde zaten maruz kaldığından daha fazla zarar görmez.”

Ancak Merz, hafta sonu Scholz'a bizzat saldırmış ve Scholz'un AB'de izole edildiğini yazmıştı. “Maalesef bunu şu şekilde ifade etmek zorundasınız: Avrupalı devlet ve hükümet başkanlarının çoğunluğu artık ya saatlerce sessizce oturan ya da dünyaya ders veren Almanya Şansölyesi ile görüşmek istemiyor.”

“Muhalefet lideri Şansölyenin “Fritze”si değil”

Sadece Perşembe günü SPD, Birlik ve Yeşiller'in şansölye adayları Scholz, Merz ve Robert Habeck kendilerine ve seçmenlere adil ve saygılı bir seçim kampanyası sözü verdiler. Demokrasinin özü budur: birbirlerini küçümsemeden veya incitmeden en iyi çözümler için mücadele eden üçü, Joko ve Klaas'ın Pro7'deki yayınında bunu açıkça ortaya koydu.

Eski CDU şansölye adayı ve Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Armin Laschet'ten de eleştiri geldi. X hakkında şunları yazdı: “Scholz'un başarısız olduğu günkü hayal kırıklığını anlayışla karşılarsak, rakibin adıyla alay etmek kabul edilemez. Muhalefet lideri, Şansölye için “Fritze” değil.” diye yazdı. Bu, demokratlar arasındaki tüm saygıyı yok eder. CDU başkanlık üyesi ve eski sağlık bakanı Jens Spahn, X hakkında şunları yazdı: “SPD'deki S, stilsiz anlamına gelir.”

dpa