Fenerbahçe, 3 puanı 2 golle aldı

Fiona

New member
Ülker Stadı’nda oynanan müsabakada üstün bir oyun sergileyen sarı-lacivertli gruba galibiyeti getiren golleri 37. dakikada Joao Pedro ve 50. dakikada Joshua King kaydetti.
Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 10’a yükseltti. Sarı-lacivertliler, ligin geride kalan kısmında 3 galibiyet ile birer birliktelik ve yenilgi yaşadı.
Süper Lig’de üçüncü defa alandan mağlup ayrılan Kayserispor ise 6 puanda kaldı.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Joao Pedro, birinci 11’de alana çıktığı birinci maçında gol sevinci yaşadı.
Brezilya asıllı İtalyan oyuncu, müsabakanın 37. dakikasında ekibini 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Pedro, sakatlığı niçiniyle yalnızca Konyaspor karşılaşmasının son 19 dakikasında müddet almıştı.
Fenerbahçe’nin Norveçli futbolcusu Joshua King, tüm kulvarlarda çıktığı 6’ncı maçında üçüncü golünü kaydetti.
Sezon başında İngiltere temsilcisi Watford’dan transfer edilen 30 yaşındaki forvet, ligde 2, UEFA Avrupa Ligi elemelerinde ise 1 defa fileleri havalandırdı.

Joshua King, attığı golden daha sonra asker selamı verdi. Norveçli futbolcu, bu hareketine yönelik yaptığı açıklamada “Taraftarlara Fenerbahçe’nin askeri olduğumu söylemek istedim.” tabirini kullanmıştı.
Kayserispor’da sakatlık yaşayan Majid Hosseini, müsabakaya devam edemedi.
İranlı stoper, karşılaşmanın 55. dakikasında topsuz alanda başını tutarak kendisini yere bıraktı. Sıhhat nazaranvlisi eşliğinde saha kenarına gelen Hosseini’nin yerine Yaw Ackah oyuna dahil oldu.
Hosseini ile Pedro, birinci yarıda girdikleri ikili gayrette baş başa çarpışmıştı. İki oyuncu, tedavilerinin akabinde yeniden oyuna alanına dönmüştü.
Yukatel Kayserispor, bu dönem ligde üçüncü yenilgisini yaşadı.
Sarı-kırmızılı kadro, Beşiktaş ve Medipol Başakşehir’in akabinde Fenerbahçe karşısında da alandan puansız ayrıldı.
Çağdaş Atan’ın teknik yöneticiliğini yaptığı Kayseri temsilcisi, İstanbulspor ve Giresunspor’u ise mağlup etti.