Friedrich Merz, toplumun merkezini böldüler! (Fikir)

Neil

New member
Marinić sütunu
Sevgili Friedrich Merz, toplumun merkezini ayırdın!

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Köşe yazarımızdan sendikanın şansölye adaylarına itiraz.

Artık bilmiyorum, sevgili Friedrich Merz, geleceğimizde ülkemize liderlik etmek istediğiniz ve itiraf ediyorum, bu beni korkutuyor. Kasım ayında siyasi çizgisine güvenmiştim. Sadece birkaç ay sonra, Cumhuriyet Reichstag'da kendi partilerinin nasıl gösterildiğini izledi, çünkü yarın sizden sonra koşacak gerçek bir siyasi adamda neredeyse hiç sonuç vermeyecek bir koordinasyon düzenlediler. Neden kendinize bu alaycı bir muhafazakâr olarak izin veriyorsunuz?

Bu Kamikaze seçim kampanyasıyla neredeyse bir yüzde puanı kazanıyorsunuz, ancak Kasım ayında kavramak isteyenler – şimdi onları kargaşaya koydular ve sokağa götürdüler. Kendilerini ekonomiyi ilerletecek gelecekteki şansölye olarak sunmuyorlar. Her şeyden Siemens, Mercedes ve Deutsche Bank CEO'ları, Sesi ve Almanya'nın itibarı için endişelerini ifade ediyorlar. Siyasi bir işlevde ekonomide bu kadar uzun süre yaşamış olacak biri nasıl olabilir? Kozmopolitans gücü olamaz mı? Bunun yerine, Alman sınırlarının kapatılmasından bahsediyorlarsa Helmut Kohl'un mirasına zarar veriyorlar.

Geçen hafta sonu, sadece Münih'te çeyrek milyon insan gösterildi. Daha önce, Hamburg'da ve Berlin'deki Reichstag Binası'nın önünde toplam yüz binlerce kişi vardı: ışık denizinde dedikleri barışçıl göstericiler, ultra -haklar için üzengi sahibi olmamak için. Kendiniz bu vatandaşları sokaklarda paradoksal bir cümle ile çıkarıyorsunuz: “Bunu ciddiye alıyorum. Ama kalan son insan partisi olarak, göstericilerin kursumuzdan kendimizi caydırmasına izin vermiyoruz.”

29 Ocak 2025.12: 50

Sütun: Marinić

Heil Twittler!

Friedrich Merz ortayı güçlendirmeli

O zamandan beri, göstericiler sola hakaret edildi. Demokratlar şimdi Demokratları düşman hakkında ilan ediyorlar – otoriterlerin tam olarak görmek istediği şey bu. Bay Merz, söylemi ortayı bölüyor. Bu bölünme Almanya'yı Amerika Birleşik Devletleri'ne daha benzer hale getirecek. Bu vatansever değil, çoğulculuğu ile Alman demokrasisini istiyoruz. Ortayı tüm kenarlara karşı güçlendirmek yerine neden sağ kanatla anlaşmak istiyorsunuz?

Uzun zamandır, pek çok Alman muhafazakârlığı demokrasi için istikrarlı bir çapa olarak ortaya koydu. Bu senin için neden yeterli değil? Her demokratik vatandaş onlara bireysel olarak diz çökmeleri için yalvarmalı mı? Mevcut stratejileriyle, sağ kanat seçmeni kazanmazlar, ancak ülkede, göç krizine karşı bile, demokratik çoğunluklarla büyük krizlere karşı zorlukla çalışamadığımız bir iklim yaratırlar.

Kenarları eritmek yerine, ortayı iki kampa bölün. Seleflerinden biri bir zamanlar Birliğin sağında kimsenin olmaması gerektiğini söyledi. Ama şimdi biri var: uluslararası ağa bağlı ve ulusal olarak demokratik kültür yiyen otoriter güçler. Şu anda eleştiren vatandaşlar bu tehdide karşı bir kale görmek istiyorlar.

“Aşırı uçlarda durun,” diyor onları sokaklarda. Bu yüzden dış sağ kenar yerine ortayı, sevgili Bay Merz'i güçlendirin. Bu çağrılar onlara karşı değil, demokrasi için.

Stern 08/2025'te yayınlandı