Google, Fuchsia işletim sisteminde vites yükseltiyor: Android’in yerini mi alacak?

Alan

New member
Google yeni yılda Fuchsia işletim sisteminin gelişmenini hızlandıracak üzere görünüyor. Arama devi Aralık ayının başlarında yalnızca bu platform için bir SDK Bootcamp aktifliği düzenledi ve ayrıyeten resmi Visual Studio Code eklentisini güncelledi.

Google’ın Fuchsia işletim sistemi konusuda vites yükseltmesi yeni geliştiricileri platforma çekebilir. Ayrıyeten yaşanan son gelişmeler bu yıl için büyük bir sürümün gelebileceğine dair kuvvetli sinyaller veriyor.

Google’ın Fuchsia planı hala gizemini koruyor

Şirketin bu işletim sistemiyle ilgili planları hala belirsizliğini korurken, niye bu biçimde bir platforma muhtaçlık duyulduğu ve projenin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor. Şirketin hali hazırda Fuchsia ile çalışan cihazları var lakin arama devi bunları çabucak hemen epey ön plana çıkarmadı.

Google şu anda Starnix projesinin bir kesimi olarak Android ve Linux uygulamalarını Fuchsia üzerinde çalıştırmak için uğraşıyor. bu biçimde bir özellik yeni işletim sistemini daha oldukca yönlü hale getirecek ve ne biçimde olursa olsun pazara entegre olmasını kolaylaştıracak. Zira Google’ın yeni platforma yönelik planları muhtemelen varsayım edilenden epey daha büyük.

Okumaya devam et...