Hamburger

Neil

New member
Hamburger Tanımı İçin Gereçler

  • Hamburger ekmeği (Tarif için)
Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Karamelize soğanı için

  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • Marul
  • Çedar peyniri
  • Kornişon turşu
  • Hüme et
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Köfte için; kıymayı karabiber ve tuzu yoğurma kabına alıp güzelce yoğuralım.
  2. Hazırlanan köfteyi buzdolabında bir saat dinlendirelim.
  3. Dinlenen köfteyi ister köfte aparatı ile ister elinizde şekillendirerek ızgarada artlı önlü kızartalım.
  4. Karamelize soğanı hazırlamak için sıvı yağını tavada ısıtıp, üzerine piyazlık kesilmiş soğanı ve şekeri ilave edip, kısık ateşte pişirelim.
  5. Karamel rengi olduğunda ketçabı ekleyip, ocaktan alalım.
  6. Hamburger ekmeğine birinci vakit içinderda köfte üzerine çedar peyniri, karamelize soğanı marul kornişon turşu ve hüme eti yerlestirip servis yapalım.
Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı