Hamburger Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamburger ekmeği (Tarif için)
- 300 gram kıyma
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı ketçap
- Marul
- Çedar peyniri
- Kornişon turşu
- Hüme et
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için; kıymayı karabiber ve tuzu yoğurma kabına alıp güzelce yoğuralım.
- Hazırlanan köfteyi buzdolabında bir saat dinlendirelim.
- Dinlenen köfteyi ister köfte aparatı ile ister elinizde şekillendirerek ızgarada artlı önlü kızartalım.
- Karamelize soğanı hazırlamak için sıvı yağını tavada ısıtıp, üzerine piyazlık kesilmiş soğanı ve şekeri ilave edip, kısık ateşte pişirelim.
- Karamel rengi olduğunda ketçabı ekleyip, ocaktan alalım.
- Hamburger ekmeğine birinci vakit içinderda köfte üzerine çedar peyniri, karamelize soğanı marul kornişon turşu ve hüme eti yerlestirip servis yapalım.