Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 4 adet hazır hamburger ekmeği
 
- 500 gram kıyma
 - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 - Yarım çay kaşığı karabiber
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Tuz
 
- 2 yaprak marul
 - 3-4 adet salatalık turşusu
 - 1 adet domates
 - 8 adet cheddar peyniri
 - Ketçap
 - Mayonez
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz. Bunun için köfte gereçlerimizin hepsini yoğurma kabımıza alıp güzelce yoğuruyoruz.
 - Buzdolabında 2 saat kadar dinlendiriyoruz.
 - Dinlenen köftemizi 4 eşit modüle ayırıp üstüne bastırıp biçim veriyoruz.
 - Kızdırdığımız tavamızda alt tarafını pişirip başka tarafını çeviriyoruz.
 - Üstüne cheddar peynirini koyuyoruz ki o ısıyla köftenin üstünde erisin.
 - Hamburger ekmeklerimizi ikiye bölüyoruz.
 - Alt kısmını pişen köftelerimizin yanına koyup kızartıyoruz.
 - Kızaran ekmeklerimizin altına sırayla marul, domates, turşu yahut damak tadınıza bakılırsa istediğiniz malzemeyi koyup en üste köftemizi ekliyoruz.
 - Böldüğümüz ekmeğin üstünü de köftemizin üstüne koyuyoruz.
 - Kişi sayısına göre materyalleri arttırıp azaltabilirsiniz.Afiyet olsun 
	
	
		
		
	
	.