Ankara’nın Çankaya ilçesinde müşterilerine balık konusunda farklı damak zevklerine hitap eden bir menü sunduklarını söz eden Şef Veli Sertkaya, her balığın birebir biçimde yenmediğini, farklı balık cinslerinin, farklı pişirme metotlarının olduğunu vurguladı. Yaptığı açıklamada, “Birbirinden farklı balık çeşitleri var. Bunların kimilerinde fazlaca fazla kılçık bulunurken kimilerinde daha az kılçık bulunuyor. Bunun yanı sıra balıkların yapısı da birbirinden farklı olduğu için hangi balığın nasıl yenmesi gerektiği de kıymetli bir mevzu. Bilhassa yaz ve sonbahar aylarında sofralarımızda kendisine yer bulan çipura, fırında ya da kâğıtta pişirilebilir. Bunun yanı sıra hamsiyi sonbahar ve kış aylarında ızgara, tava, buğulama üzere prosedürlerle pişirebilir; hamsinin lezzetine bu türlü varabilirsiniz. Kalkan, istavrit, levrek ve daha pek balık çeşidinin kendisine has bir pişirme ve tüketilme formülü bulunuyor. Biz de balıkların çeşidine göre epeyce özel biçimde pişiriyor, balıkların lezzetli bir hal almasını sağlıyoruz” sözlerinde bulundu.
“Levreğin Her Türlü Yemeği Yapılabilir”
Levreğin her türlü yemeği yapılabildiğini, yaz ve kış aylarında levrek tüketiminin olduğunu söz eden Şef Sertkaya, levrek tüketimi hakkında da, “Vitamin ve mineral bakımında değerli bir besin kaynağı olan levrek balığı hem de Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerinin de deposudur. Yaz ve kış aylarında tüketilen levreğin ızgarasının yapılabildiği üzere levrek, pilav olarak da tüketilebilir. Fırında, kâğıtta, güveçte olmak üzere farklı biçimde pişirilmesi mümkün. çok lezzetli bir balık cinsidir ve lezzeti ile dikkat çeker” diye konuştu.
“Lüferin Çoklukla Izgarasını Tavsiye Ediyoruz”
Lüferin ızgara ile özel bir lezzet elde ettiğini tabir eden Şef Sertkaya, “Lüferi farklı sistemlerle pişirmek mümkün. Sonbahar ve kış aylarında buğulama, fırın, ızgara halinde pişirilebilir. Eylül ortasından ocak sonuna kadar ekseriyetle lüferin ızgarasını tavsiye ediyoruz. Zira ızgara ile lezzeti ağır bir hale gelir. Palamut da fazlaca tüketilen bir balık tipidir. Sonbahar ve kış aylarında çoklukla ızgarası, tavası ve köftesi yapılır. Her bir balık tipi, hakikat pişirildiğinde sahip olduğu lezzeti sunar. Biz de Sardina Balık olarak hakikat pişirme formları ile balıklarımızı en özel biçimde hazırlıyor ve servis ediyoruz” kelamları ile açıklamalarını sonlandırdı.
“Levreğin Her Türlü Yemeği Yapılabilir”
Levreğin her türlü yemeği yapılabildiğini, yaz ve kış aylarında levrek tüketiminin olduğunu söz eden Şef Sertkaya, levrek tüketimi hakkında da, “Vitamin ve mineral bakımında değerli bir besin kaynağı olan levrek balığı hem de Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerinin de deposudur. Yaz ve kış aylarında tüketilen levreğin ızgarasının yapılabildiği üzere levrek, pilav olarak da tüketilebilir. Fırında, kâğıtta, güveçte olmak üzere farklı biçimde pişirilmesi mümkün. çok lezzetli bir balık cinsidir ve lezzeti ile dikkat çeker” diye konuştu.
“Lüferin Çoklukla Izgarasını Tavsiye Ediyoruz”
Lüferin ızgara ile özel bir lezzet elde ettiğini tabir eden Şef Sertkaya, “Lüferi farklı sistemlerle pişirmek mümkün. Sonbahar ve kış aylarında buğulama, fırın, ızgara halinde pişirilebilir. Eylül ortasından ocak sonuna kadar ekseriyetle lüferin ızgarasını tavsiye ediyoruz. Zira ızgara ile lezzeti ağır bir hale gelir. Palamut da fazlaca tüketilen bir balık tipidir. Sonbahar ve kış aylarında çoklukla ızgarası, tavası ve köftesi yapılır. Her bir balık tipi, hakikat pişirildiğinde sahip olduğu lezzeti sunar. Biz de Sardina Balık olarak hakikat pişirme formları ile balıklarımızı en özel biçimde hazırlıyor ve servis ediyoruz” kelamları ile açıklamalarını sonlandırdı.