İBB mahallî belediyelerin iklim planlamasını yapıyor

Yasmin

New member
İBB lokal belediyelere İklim Aksiyon Planı hazırlıyor. Kimi belediyelere bu alanda danışmanlık hizmeti veren İBB, en son Çorlu Belediyesi ile anlaştı. Mahallî belediyeler özelinde kentin etrafına uygun projeler geliştiren İBB, Çorlu Belediyesi’nin yüzde 40 emisyon azaltım gayesine uygun İklim Hareket Planı hazırlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi İstanbul Enerji’nin mahallî idarelere hazırladığı Sürdürülebilir Güç ve İklim Hareket Planı (SECAP) çalışmalarına devam ediyor. Daha evvel birtakım belediyelere SECAP çalışmalarını hazırlayan İstanbul Güç, son olarak Çorlu Belediyesi ile el sıkıştı.

İBB’nin hazırlayacağı SECAP çalışması Çorlu Belediyesi’nin taraf olduğu Liderler Sözleşmesi’ndeki taahhüttü olan yüzde 40 emisyon azaltım amacına uygun olacak. Bu çalışma kapsamında Yenilenebilir Güç Uygulamaları, Katı Atıktan Geri Kazanım Sistemlerinin Konseyimi, Elektrikli Araçların Yaygınlaştırılması üzere biroldukca projenin hayata geçmesi hedefleniyor.

Çorlu Belediyesi İBB ile yaptığı SECAP muahedesiyle, ilçenin Seragazı Emisyon Envanterini oluşturacak. İlçenin iklim değişikliği tesirlerine karşı risk ve hassasiyetleri belirlenmiş olacak. Bu muahede, Çorlu Belediyesi’nin memleketler arası fonlardan yararlanabilmesine katkı sağlayacak. Ayrıyeten belediyenin etraf açısından toplumsal sorumluluğunu gerçekleştiren mahallî idare vizyonuna katkı sağlayacak.

MAKSAT SIFIR KARBON

İstanbul Güç AŞ Genel Müdürü Yüksel Yalçın, “Sürdürülebilir İklim Aksiyon Planı (SECAP) mahallî idarelerin sorumluluk alanlarından biri. Bu kapsamda uzman mühendis takımımızla mahallî idarelere danışmanlık yapıyoruz. Son olarak Çorlu Belediyesi ile yaptığımız işbirliği ile belde özelinde stratejik bir plan hazırlanarak karbon emisyonları azaltamaya yönelik, pak güç uygulamaları gerçekleşecek. İstanbul Güç olarak net sıfır karbon maksadı doğrultusunda üzerimize düşen misyonu yerine getirmeye hazırız.” dedi.

Çorlu Belediye lideri Ahmet Sarıkurt ise; “Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında Çorlu Belediyesi olarak, Liderler Sözleşmesi’ne atılan imza ile dahil olduk. 2030 yılına kadar sera gazı salımını kent genelinde yüzde 40 oranında azaltmayı taahhüt ediyoruz. Bu amaçlarımız doğrultusunda İstanbul Güç ile SECAP muahedesi gerçekleştirdik. Kentimize iyi olmasını diliyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı