İştirak Genç Gelişim Programı’nın ikincisi başlıyor

Yasmin

New member
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin İFCap Building iş birliğinde 2021 yılında birincisini düzenlediği “Katılım Genç Gelişim” programının ikincisine müracaatlar 21 Nisan’da başladı. Programı muvaffakiyetle tamamlayanlar sertifika almaya hak kazanacak olup, eğitimler sonunda yapılacak proje müsabakasında dereceye girenler de toplamda 43.000 TL’ye varan mükafatların sahibi olacak.

Dünyada ve Türkiye’de yükselen kıymet olan “Katılım Finans” alanında insan kaynağı potansiyelini geliştirmek ve kesime nitelikli, memleketler arası rekabete açık yeni yetenekler kazandırmak gayesiyle Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ve İFCap Building iş birliğinde 2021 yılında hayata geçirilen “Katılım Genç Gelişim” (KGG) programının ikincisi başlıyor. Üniversitelerin lisans son sınıf, yüksek lisans/doktora öğrencisi yahut üniversite mezunu, finans alanında meslek hedefleyen ve iştirak finansa ilgi duyan tüm genç yeteneklerin iştirakine açık olan program için müracaatlar, 21 Nisan 2022 tarihinde başlayarak 10 Mayıs 2022’ye kadar devam edecek.

İştirak Finans alanında farkındalığın ve finansal okuryazarlığın artırılması gayesiyle düzenlenen KGG, finans alanında meslek hedefleyen genç yeteneklere iştirak finans alanında değerli bir fırsat sunacak. 4 haftalık bir eğitim ve sertifikasyon programı olan KGG ile iştirakçilere, alanında uzman eğitmenlerce hem lokal birebir vakitte milletlerarası dinamiklere uygun nitelikte içerikler aktarılacak ve program sonunda yapılan imtihanlarda başarılı olan iştirakçiler sertifikalarını almaya hak kazanacak.

Finans Ofisi Lideri Prof. Dr. Göksel Aşan: “Katılım Genç Gelişim programının birincisinde 10 bine yakın müracaat aldık”

İştirak Genç Gelişim programına ait değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Lideri Prof. Dr. Göksel Aşan, İştirak Finans alanında insan kaynağı potansiyelinin artırılması emeliyle alanında birinci olan “Katılım Genç Gelişim” programının birincisinde 10 bine yakın müracaat aldıklarını belirtti. Aşan; “2025 yılına kadar devam ettirmeyi ve toplamda 10 bin gencimize eğitim vermeyi planladığımız İştirak Genç Gelişim programına yönelik almış olduğumuz olumlu geri dönüşler ile programın içeriğinin geliştirilmesi ve kesim ile entegrasyonunun artırılması noktasında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” diye konuştu. KGG programına olan ilginin bu yıl daha da artmasını arzuladıklarını belirten Lider Aşan, iştirak finansa ilgi duyanları programa katılmaya davet etti.

Program iki evreden oluşacak

KGG programıyla, İstanbul Finans Merkezi projesinin iki temel ögesinden bir tanesi olan İştirak Finans alanında insan kaynağı potansiyeli artırılacak, yetenek geliştirme ve sertifikasyon süreçleri ile de nitelikli ve memleketler arası rekabete açık yeni yetenekler sisteme kazandırılacak. Program yardımıyla iştirakçiler; memleketler arası perspektifte ve yerel dinamiklere uygun, nitelikli eğitim imkânı elde ederek, finans alanında meslek yapma fırsatı bulabilecek. Ayrıyeten program iştirakçilerine, eğitim kademelerine bağlı olarak Türkçe ve İngilizce sertifika verilecek.

İki kademeden oluşacak KGG programının birinci basamağında; programa başvuran adaylar içinden yapılan genel yetenek imtihanı kararında birinci bine girmeyi başaran iştirakçiler eğitim programına hak kazanacak. Genel yetenek imtihanını muvaffakiyetle geçen iştirakçilere, alanında uzman dal profesyonelleri ve akademisyenler tarafınca ‘Katılım Finans Temel Eğitimi’ verilecek. Eğitim sürecinde yapılacak orta imtihanlar ve eğitim sonu genel kıymetlendirme imtihanı kararında başarılı olan iştirakçiler ‘Katılım Finans Temel Eğitimi Muvaffakiyet Sertifikası’ almaya hak kazanacak.

İkinci kademede ise, birinci evre eğitim sürecinde başarılı olan iştirakçilerin İngilizce lisan imtihanından aldıkları puanlar da dikkate alınarak yapılacak kıymetlendirme kararında, birinci 100’e girmeye hak kazananlara, alanında uzman memleketler arası eğitmenler tarafınca ‘lslamic Finance Talent Training’ (İslami Finans Yetenek Eğitimi) başlığında eğitim verilecek. Eğitim ve kıymetlendirme sürecinin sonunda başarılı olan iştirakçiler ‘The Certified lslamic Finance Talent Training’ sertifikası almaya hak kazanacak. İki kademeyi da muvaffakiyetle bitiren iştirakçiler, gelişim programını tamamlamış olacak.

İştirak Finans konusunda ödüllü proje müsabakası düzenlenecek

Eğitim sürecinde iştirakçiler, İştirak Finans alanına özel projeler geliştirme imkânı elde edecekler ve komite tarafınca hayata geçirilmeye uygun görülen en başarılı 3 projenin fikir sahipleri ödüllendirilecek. Proje geliştirerek mükafata layık görülen iştirakçilerden birinciye 20.000 TL, ikinciye 15.000 TL, üçüncüye ise 8.000 TL’lik para mükafatı verilecek.

Programa kimler başvurabilir?

Finans alanında meslek hedefleyenlere, İştirak Finans alanında eşsiz bir fırsat sunan KGG programına;

01.01.1994 ve daha sonrası doğum tarihindeki,

Üniversitelerin lisans son sınıf, yüksek lisans/doktora öğrencisi yahut üniversite mezunu

Finans alanında meslek hedefleyen

İştirak finansa ilgi duyan

şahsi gelişmenine ehemmiyet veren tüm genç yetenekler müracaat yapabilecek.

1.KGG programında neler yapıldı?

18 Eylül-7 Kasım 2021 tarihlerinde iki etaplı olarak muvaffakiyetle tamamlanan KGG programının birinci evresinde;

Programa başvuran adaylar içinden genel yetenek imtihanında birinci 1.000’e girmeye hak kazanan iştirakçiler belirlendi.

Alanında uzman 16 eğitmen tarafınca, eş vakitli 8 farklı sınıfta toplamda 32 saatlik ‘Katılım Finans Temel Eğitimi’ verildi.

Temel eğitimin yanında, ayrıyeten her hafta 2 bölüm profesyoneli ile iştirakçilerin bir ortaya geldiği 8 saatlik bir deneyim paylaşım programı gerçekleştirildi.

Birinci evrede başarılı olan 414 iştirakçi ‘Katılım Finans Temel Eğitimi Muvaffakiyet Sertifikası’ almaya hak kazandı.

Programın ikinci evresinde ise;

Birinci evre eğitim sürecinde yapılan orta imtihanlar, eğitim sonu genel kıymetlendirme imtihanı ve İngilizce lisan imtihanı kararında birinci 100’e girmeye hak kazanan iştirakçiler belirlendi.

Alanında uzman memleketler arası eğitmenler tarafınca toplam 32 saatlik ‘Islamic Finance Talent Training’ (İslami Finans Yetenek Eğitimi) başlıklı eğitim verildi.

bu vakitte eğitim alan 100 iştirakçi içinden 94 kişi, eğitim sonu yapılan genel kıymetlendirme imtihanı kararında ‘The Certified Islamic Finance Talent Training’ sertifikası aldı.

Ayrıyeten, tüm iştirakçilere yönelik iştirak finans alanında yeni ve özgün fikirlerin geliştirilmesi emeliyle proje müsabakası düzenlendi. Bu kapsamda, proje müsabakasında iştirakçilere çeşitli eğitimler verilerek kendi projelerini hazırlamaları sağlandı. İştirakçilerin hazırladıkları projeler, alanında uzman isimlerden oluşan bir komite tarafınca değerlendirildi. Kıymetlendirme kararında birinci 3’e giren projelere de mükafatları düzenlenen merasimle takdim edildi.

Hibya Haber Ajansı