‘Kadınlarla El Ele’de yeni devir başlıyor

Yasmin

New member
ICF Türkiye ve Çağdaş hayatı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğinde 6 yıl evvel başlatılan ve bugüne kadar 18 vilayet ve 30 bölgede, 43 istekli grup koçunun liderliğinde uygulanan ve 700’e yakın kadına/anneye ulaşılan “Kadınlarla El Ele” projesinin yeni periyodu başlıyor. 2020’nin Mart ayında, 135 annenin iştirakiyle, online platformlar üzerinden gerçekleştiren etkinlikler daha sonrası pandemi niçiniyle orta verilen projede bu yıl, çevrim içi uygulamalarla 250’nin üzerinde Çağdaş Hayatlı kadına/anneye ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

ICF Türkiye tarafınca yapılan açıklamada, bugüne kadar projeye katılan bayanlardan alınan geribildirimlere de değinilerek, şu bilgiler verildi: “Projemize katılan annelerin en çok lisana getirdikleri geri bildirimler; “Ben’i hatırladım”, “Pozitif olmayı, faal dinlemeyi, kendime bedel vermeyi öğrendim”, “Kadın olduğumu hatırladım, gücümü keşfettim, kendimi daha âlâ tanıdım, keşfettim”, “İçsel direnişimi kırdım”, “Kendimi sevmeyi öğrendim” ve “Bakış açım değişti” oldu.”

Koçluk mesleğinin global liderliğini üstlenmiş Milletlerarası Koçluk Federasyonu ICF Global’in, ülkemizdeki tek yetkili temsilcisi ICF Türkiye’nin; Çağdaş hayatı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte, hem kurumsal tıpkı vakitte üye koçlar bağlamında büsbütün gönüllük esasıyla 6 yıldır yürüttüğü “Kadınlarla El Ele” projesinin yeni periyodu başlıyor.

6 yılda 700 bayana ulaşıldı

Temel misyonlarından birisi, üye koçlarıyla bir arada ve gönüllük aslı üzerine, bilhassa bayanlara, gençlere, çocuklara ve toplumsal dezavantaja sahip bölümlere toplumsal yarar sunmak olan ICF Türkiye’nin; bu gayeler doğrultusunda hayata geçirdiği en başarılı örneklerden biri olan “Kadınlarla El Ele” projesine, bugüne kadar toplam 700’e yakın bayanın/annenin iştiraki sağlandı.

COVID-19 salgını niçiniyle 2020’nin Mart ayında, ÇYDD’nin Adana, Ankara, Balıkesir, Beyoğlu, Bodrum, Bursa, Çeşme, Düzce, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kuşadası, Mersin, Seferihisar, Tarsus ve Trabzon şubelerinden 135 annenin iştirakiyle, online platformlar üzerinden gerçekleştiren etkinlikler daha sonrası orta verilen projede bu yıl, çevrim içi uygulamalarla 250’nin üzerinde Çağdaş Ömürlü kadına/anneye ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

İki kurumun ve proje başkanlarının bir ortaya geldiği proje açılış toplantısında geçmiş periyodun başarılardan ilham alınarak yeni devir amaçları belirlendi.

Türkan Saylan’nın yolunda

Açılış toplantısında konuşma yapan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “Atatürk prensip ve ihtilalleri ışığında; Türkan Saylan Hocamızın yolunda çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak gayesiyle eğitime takviye projelerimize devam ediyoruz. ICF Türkiye ile iş birliğimizin sürmesinden ve koçluğun, eğitime takviye hizmetlerimizin içinde olmasından memnunuz.” dedi.

Lider Prof. Dr. Yüksel’in akabinde kelam alan ÇYDD Genel Merkezi İdare Konseyi Üyesi Gülnaz Kocabaş ise, projenin bayanlar için kıymetini vurgulayarak “Projeye katılan ve projeden faydalanan bayanlarımızdan aldığımız geri bildirimler ışığında Bayanlarla El Ele’nin hakikaten yarar ve paha üreten bir proje olduğunu söyleyebiliriz. Projede emeği geçenlere herkese fazlaca teşekkür ederiz.” biçiminde konuştu.

Milletlerarası Onur Ödüllü proje

ÇYDD iş birliğinde Bayanlarla El Ele projesini sürdürmekten sevinç duyduklarını belirten ICF Türkiye Lider Yardımcısı ve Projeler Konseyi Başkanı Çakır Dilek Yunar ise, “Bu proje, 2019 yılında ICF Vakfı’nın “Gift of Coaching Awards” programında Onur Ödülü’nü aldığı portfolyoda yer alan üç projeden biridir ve bununla gurur duyuyoruz. Projelerimizin hayata geçmesini ve devamlılığını sağlayan; yaratılan yarar ve pahasına geçmişten bugüne katkı koyan her bir gönüldaşımıza binlerce defa teşekkür ediyoruz. Koçluğun “kelebek etkisini” bilen ve yaşayan bir toplum olma yolunda sorumluluklarımızın farkındayız ve bu yolda kararlılıkla ilerliyoruz.” dedi.

250 Çağdaş Hayatlı bayana ulaşılması hedefleniyor

ICF Türkiye Projeler Heyeti Üyesi ve Proje Lideri Beril Esendal ise konuşmasında, Bayanlarla El Ele Projesinin, ÇYDD’nin burs dayanağı sağladığı öğrencilerin annelerine özel olarak hazırlandığını vurgulayarak şunları söylemiş oldu: “Projemiz, çocuklarla irtibat, takdir kültürü, kendine itimat, hayatla başa çıkma üzere konularda farkındalık kazandırmayı amaçlamakta ve toplam 6 oturum sürecek küme koçluğu çalışmasından oluşacak. Bugüne kadar 18 il ve 30 bölgede uygulanan proje kapsamında, 700’e yakın bayana ve/veya annenin iştirakiyle, 43 gönüllü ekip koçunun liderliğinde, 45 kez şahsi gelişim hedefli küme koçluğu gerçekleştirilmiştir. Bu yıl ise projemizi çevrim içi uygulayarak, 250’nin üzerinde Çağdaş Hayatlı bayana sunacak olmaktan dolayı heyecanlıyız.”

Projeye katılan bayanlar: “Kadın olduğumu hatırladım, gücümü keşfettim, kendimi daha âlâ tanıdım, keşfettim”

ICF Türkiye tarafınca yapılan açıklamada, Bayanlarla El Ele projesinin, ICF Türkiye ve ÇYDD’nin, 2007 yılında başlatmış olduğu “Gençlerle El Ele” projesinin bir manada çocuğu olduğu; bu projenin muvaffakiyetinin, “Kadınlarla El Ele” projesine güç ve ilham verdiği vurgulandı. Açıklamada, bugüne kadar projeye katılan bayanların verdiği geri bildirimlerden kimileri da paylaşılarak, şu bilgiler verildi: “Geri bildirimler bir manada çalışmaların hem ölçümü birebir vakitte ruhudur. Bu çeşit projelerde aldığınız geri bildirimler sizi besler ve sürdürülebilirliği sağlar. İşin özünde bu gerçek yatıyor; toplam sinerjiyi sağlayan biraz da bu. Projemize katılan annelerin en epeyce lisana getirdikleri geri bildirimler; “Ben’i hatırladım”, “Pozitif olmayı, aktif dinlemeyi, kendime kıymet vermeyi öğrendim”, “Kadın olduğumu hatırladım, gücümü keşfettim, kendimi daha güzel tanıdım, keşfettim”, “İçsel direnişimi kırdım”, “Kendimi sevmeyi öğrendim” ve “Bakış açım değişti” oldu.”

Hibya Haber Ajansı