Kral III. Charles ilk kez kanser teşhisini açıkladı

Neil

New member
Büyük Britanya
Kral Charles ilk kez kanser teşhisi hakkında konuşuyor ve başkaları hakkında konuşmayı tercih ediyor





Kral Charles kanser hastası. Şu ana kadar hayatında herhangi bir ciddi hastalıktan kurtuldu

© IMAGO / ZUMA Tel


Haber şok etkisi yarattı: İngiliz Kralı III. Charles. kanser hastasıdır. Günlerden sonra ilk kez bir açıklama yaparak konuştu. Ve her şeyden önce orada şükranlarını ifade ediyor.





Dünyanın her yerindeki kraliyet hayranları bu haberi bekliyordu. Buckingham Sarayı'nın ardından Pazartesi günü şaşırtıcı bir şekilde Kral III. Kendisine kanser teşhisi konduğunda hükümdar günlerce sessiz kaldı. Şimdi ilk kez hastalığını anlatıyor. Ancak sosyal medyada paylaşılan mesaj pek onunla ilgili değil.


Bunun yerine Charles her şeyden önce bir şeyi ifade ediyor: minnettarlık. Açıklamasına, “Son birkaç günde aldığım birçok destek ve iyi dilek mesajı için size tüm kalbimle teşekkür etmek istiyorum” diye başladı. “Kansere yakalanan herkes, bu tür düşüncelerin en büyük teselli ve teşvik olduğunu bilir.”



Kral Charles III: Artan ilgi için minnettarız




Ayrıca hastalığının olumlu yanını da görüyor gibi görünüyor. “Kendi teşhisimin haberlerinin kamuoyunun anlayışını artırmaya ve Birleşik Krallık'ta ve dünyanın dört bir yanında kanser hastalarını ve ailelerini destekleyen tüm kuruluşların çalışmalarına ışık tutmasına nasıl yardımcı olduğundan” memnun olduğunu ifade ediyor. Instagram'da yayınlanan fotoğrafta, söz konusu kuruluşlardan birini ziyaret ettiği ve sağlık personeli ile fikir alışverişinde bulunduğu görülüyor.


Hemşirelere ve doktorlara her zaman değer verdiğini vurguluyor. “Onun yorulmak bilmeyen ilgisine ve bağlılığına ömür boyu duyduğum hayranlık, kendi kişisel deneyimlerim sayesinde daha da güçlendi.”

Kral Charles

Kraliyet ailesi
Windsor'lar için kraliyet hastalık izni – peki şimdi kim devreye girecek?




18 Ocak 2024

Kısıtlama ve endişeler




Şu ana kadar Charles teşhisten kaçınmıştı. Kanser prostat ameliyatı sırasında keşfedildi; Kralın hangi formdan muzdarip olduğu hala tam olarak bilinmiyor. Şimdiye kadar sadece saray ve kraliçe kamuoyuna yorum yaptı: Camilla, hafta boyunca kocasının koşullar göz önüne alındığında son derece iyi durumda olduğunu açıkladı. Ayrıca haberin kendisini etkileyeceğini de belirtti.


Hafta başında, özellikle oğlu Prens Harry'nin hasta kralı ziyaret etmek için ABD'den seyahat etmesi Charles için büyük endişe yarattı. Ancak saray artık Charles'ın tedavisi sırasında resmi işlerle ilgilenmeye devam edeceğine dair güvence verdi ve hatta bazı kişisel görüşmeler bile duyuruldu. Doktorun tavsiyesi doğrultusunda bir sonraki duyuruya kadar halkın önüne çıkmaktan kaçınmak istiyor.


Kaynak:Kral'ın açıklaması


mma

#Konular