Kuantum bilgisayarlar sırlarımızı kıracak – ancak kendimizi koruyabiliriz

Neil

New member
Kriptografi
Kuantum bilgisayarlar sırlarımızı kıracak – ancak kendimizi koruyabiliriz

coğrafi

• itibaren
    Hans Christoph Böhringer

Makale Dinle

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

İnternette güvenlik dava olmak üzere. Bilgisayar korsanları ve araştırmacılar geleceğin şifrelemesi için bir yarışa sahiptir. Hangi sağlayıcılar koruma vaat ediyor

1994'te matematikçi Peter Shor, en yaygın şifreleme yöntemlerinin kırılabileceği bir algoritma keşfetti. Banka transferlerinden internetteki iletişime kadar günlük yaşamımızı güvence altına aldılar. Bununla birlikte, Shor'un keşfinden sonra panik patlak vermedi ve otuz yıl sonra bile en samimi verilerimize aynı şifreleme yöntemlerine güveniyoruz.

Çünkü Shor'un algoritmasının bir yakalaması var: sadece güçlü bir kuantum bilgisayarda çalışırsa şifrelemeyi – ve dolayısıyla sırlarımızı – kırabilir. 1994'te kuantum bilgisayarlar hala saf teoriydi-standart kriptografi için ölüm darbesi başlangıçta ertelendi, verilerimiz hala kesindi.

Ama bu değişti. Google ve IBM gibi şirketler yakında yararlı olabilecek kuantum bilgisayarlar oluşturur. On yıl içinde, diğer tahminlere göre, sadece beşte, kıyma algoritması ortak siber güvenliği tehlikeye atabilir. Ancak, mevcut verilerimiz tehlikede.

Sert Plus

Erişim yıldız+
yerine € 11.96 Sadece 1 €

• Her şey yıldız+ Geo ve Capital'den ilk sınıf içeriği ile
  • 4 haftayı test edin, sonra haftada 2,99 €
  • istediğiniz zaman iptal edilebilir
Şimdi test et

mı?
Buraya Kaydolun