Kuntz’dan Arda Güler kelamları

Fiona

New member
A Ulusal Futbol Grup Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, Gaziantep’te oynanacak Çekya maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

“Arda Güler beklediğimden çok daha olgun.” diyen Alman çalıştırıcı, “Bu usul oyuncuların kulüplerinde ne kadar mühlet aldıkları kıymetli fakat hocalarının adaptasyon sürecini de göz önünde tutmalıyız. Oyuncudan birden çok beklentimiz olmamalı. Oyuncuyu yavaş yavaş o profile sokmak daha kıymetli.” dedi.

Kuntz, “Farklı oyun anlayışı olan âlâ oyuncuları ekibimize katabilmemizin en büyük sebeplerinden biri Türk kadrolarının bu dönem başarılı olmasıdır. Türk kulüpleri son vakit içinderda uygun işler çıkarıyor.” tabirlerini kullandı.

“Genç oyuncular için istikrar hayli değerli.” diyen Alman teknik adam, “Sahada deneyimli oyuncularla oynamaları onlar için daha âlâ olabilir. Salih Özcan ve Ferdi Kadıoğlu üzere farklı bir ulusal ekipte oynayan oyuncuları da kazandırmamız kıymetli. Bunlar için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Uzun vadeli bir seyahate çıktıklarını tabir eden Stefan Kuntz, “Biz niyetlerimizi ve planlarımız uzun vadeli yapıyoruz. İstenmeyen bir durum görülebilir. Biz bunun üzerinde devam ve istikrarlı bir biçimde çalışacağız.” diye konuştu.