Maratonİzmir’de adımlar, otizmli çocukların eğitimi için atıldı

Yasmin

New member
17 Nisan pazar günü gerçekleşen Maratonİzmir’de biroldukca markanın istekli grubu ve ferdi iştirakçi Tohum Otizm Vakfı için koşarak otizmli çocukların eğitimine katkı sağladı.

Bu yıl birinci kez düzenlenen Maratonİzmir’de kişisel ve farklı firmaları temsil eden istekli koşucular; adımlarını otizmli çocuklar için atarak toplumsal etrafından topladığı bağışlarla otizmli çocukların eğitimine katkı sağladı.

Maratonİzmir’de Tohum Otizm Vakfı faydasına koşan Pfizer, Hugo Boss, Özel İzmir Amerikan Koleji Engellenemeyenler Kulübü, Türkiye İş Bankası ve Tespo Tüketim Malları’nın istekli grupları ve 71 istekli koşucunun dayanağıyla alınan bağışlarla otizmli çocukların eğitim bursuna takviye sağlandı. Otizmli çocukların eğitim fonuna takviyede bulunmak isteyenler, 2 Mayıs tarihine kadar web adresi üzerinden bağış toplamaya devam edecekler.

Otizmin Tek Devası Ağır Eğitim

Günümüzde bilinen tek dermanı; erken teşhis ile ağır ve daima özel eğitim olan otizm, erken teşhis ve yanlışsız bir eğitim yaklaşımı ile denetim altına alınabiliyor. Ağır olarak eğitim alan çocukların yaklaşık %50’sinde otizmin belirtileri ile ilgili büyük ilerleme kaydediliyor. O denli ki kimi otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde öteki arkadaşlarından farkı kalmayabiliyor.

Otizmde erken devirde (12 ay civarı) teşhis koyabilmek ve çocukların haftada en az 30 saati bulan ağır bir eğitim almalarını sağlamak hayati kıymet taşıyor. Bilhassa teşhis aldıktan daha sonra 5 yaşa kadar sunulan bu ağır eğitim epey daha kıymetli bir hal alıyor.

Bunları Biliyor musunuz?

Otizmin tek çaresi ERKEN TEŞHİS ile AĞIR, DAİMA EĞİTİM’dir.

Günümüzde her 44 ÇOCUKTAN 1’inin otizm riski ile dünyaya gelmekte ve otizmin görülme sıklığı hayli büyük bir süratle artış göstermektedir.

Dünyada her 20 DAKİKADA 1 çocuk otizm tanısı almaktadır.

Otizm erkek çocuklarda, kızlardan 4 KAT FAZLA oranda görülmektedir.

Ülkemizde 0-19 yaş grubundaki 574.963 otizmli çocuk ve gencimizden sadece 41.854’ü EĞİTİME ERİŞEBİLMEKTEDİR.

Hibya Haber Ajansı