Evde Mayonez Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım küçük limonun suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı blenderimizin çubuk başlığının tam yerleşip, yavaşça hareket edecek biçimde bir uzun bardağa kırıyoruz.
- Üstüne yağ hariç tüm malzemeyi ekliyoruz, daha sonra blendırı üstüne getirip, yumurtayı çırpma basamağında kapamış oluyoruz.
- Üstüne yağı ekliyoruz yavaş yavaş karıştırıyoruz ve yavaşça sağ sol yaparak yağın da azar azar aşağıya inip, yumurtayla karışmasını sağlıyoruz bu püf noktası. Mayonezimiz kullanıma hazır afiyet olsun ????.