Meskende Tavuk Dürüm

Neil

New member
Konutta Tavuk Dürüm Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo un
  • Aldığı kadar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
İçine:

  • Domates
  • Soğan
  • Maydanoz
Konutta Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Lavaşı için birinci olarak hamurumuzu yoğurup 1 saat mayalanmaya bırakıyorum.
  2. İsterseniz hazır kullanabilirsiniz ben kendim yapıyorum.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp tava büyüklüğünde açıyorum lavaşları gerili önlü pişiriyorum.
  4. Tavuk göğüslerini incecik doğrayıp tavada suyunu çekene kadar pişirdim sıvı yağ tuz ekleyip kızarttım.
  5. En son salça ekleyip bi iki dakika daha pişince ocağı kapattım.
  6. Hazırladığım lavaşları üzerine batırıp içine domates soğan maydanoz tavukları katıp baharatını ayarlayıp dürüm yapıyorum.Ayranla afiyetle yiyoruz.
Meskende Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı