Milli oyuncu şu sonuca varıyor: “Artık her şey bitti”: Lena Oberdorf'un zor yılı

Neil

New member
Milli oyuncu sonuca ulaştı
“Artık her şey bitti”: Lena Oberdorf'un zor yılı

Mevcut bağlantıyı kopyala

FC Bayern milli futbolcusunun arkasında olaylı aylar geçti. Alternatif tiyatro, yırtık çapraz bağ, Olimpiyatlardan çıkarılma: Bunlar iz bıraktı ama aynı zamanda önemli içgörüler de vardı.

Bir kez çatlar. Sessizce ama aniden kırılan bir dal gibi. Alman kadın futbolunun belki de en değerli dizi, Münih'in kuzeyindeki Bayern kampüsünde bir sohbetin ortasında konuşuyor. Lena Oberdorf hala iğrenç nefret dolu yorumlardan, çatlayan dizindeki yırtık çapraz bağdan ve bunun sonucunda Olimpiyatlardan ayrılmaktan bahsetmeye devam ediyor. Milli oyuncu 2024 yılıyla ilgili “Sanırım en zor yılımdı” diyor.

Genellikle orta sahada muazzam bir güçle ilerleyen Oberdorf, düşünceli ama aynı zamanda acımasızca dürüst görünüyor. Avustralya'da DFB takımıyla geçen yılki hayal kırıklığı yaratan ve tarihi Dünya Kupası ön eleme turundan sonra yaşananlar hakkında, “Bir süre sahada olmaktan pek keyif almadım” diyor.

“Sadece konuyu kapattım”

O dönemde Oberdorf hâlâ Wolfsburg'da oynuyordu, belki de çok sık oynuyordu. Son teslim tarihleri, son teslim tarihlerini takip ediyordu; bazen kulüp arıyordu, bazen milli takım, bazen sponsorlar veya gazeteciler sahneye çıkmak istiyordu. Oberdorf, “Bunu yeni yaptım. Sadece futbol üzerinde çalıştım” diye açıklıyor. “Ama aynı zamanda neredeyse bir buçuk yıl öncesine ait bir dönemden bahsettiğimizi de söylemeniz gerekiyor. O zamandan bu yana çok şey oldu ve kendimi daha da geliştirdim.” Ayrıca sportif.

Yeni bir başlangıca ihtiyacı vardı ve FC Bayern cazip geliyordu. Bir keresinde 2022'de hakkında şunları söylediği kulüp: “Bayern'e gitmeyi hayal edemiyorum.” Ve VfL Wolfsburg'un en büyük rakibi olmaya devam eden kulüp. Isar'dan Mittelland Kanalı'na aktığı söylenen 400.000 avroluk Bundesliga rekoru ücretinin baharda duyurulması, sosyal medyada da nefret mesajlarına yol açtı.

“Böyle bir şey hiç kimse için uygun değildir.”

Oberdorf geriye dönüp baktığında, “Bütün yüksek sesli yorumlar ve görüşler bana etrafımda saf bir kaos olduğu hissini verdi” diyor. “Bunun bir parçası gibi görünmesi ne kadar kötü? Beni en çok şaşırtan da bu oldu” diye açıklıyor: “Futbolcular neden nefret yorumlarını ve ölüm tehditlerini dinlemek zorunda? Bunun işin bir parçası olduğunu söyleyen yalan söylüyor Bu tamamen yalan Yanlış. Böyle bir şey hiç kimse için doğru değildir.”

Yine de VfL'nin güçlü bir performansla DFB Kupası'nı kazanmasına yardımcı oldu – finalde FC Bayern'e karşı elbette. Wolfsburg'un antrenörü Tommy Stroot, 2-0'lık galibiyetten sonra, “Böylesine odaklanılan bir maçta böyle bir performans elde etmek onun klasını gösteriyor, dünya standartlarında biri” dedi. “Bu kadar odaklanma ve koşullar altında bile bu kadar genç yaşta bu kadar istikrar sağlayabilmek çılgınlık.”

Ancak 16 Temmuz'da Oberdorf'un sistemi çöktü, fiziksel dengesi bozuldu ve sağ dizinde hasar oluştu. Avusturya'ya karşı çapraz bağları kopan Olimpiyat Oyunları geçmişte kaldı. “İlk başta artık her şey bitti, hiçbir oyun oynanmadı ve uzun süre oyundan uzak kalacaksınız diye düşünüyorsunuz.” Kafasından geçen buydu.

“Hep uzaklaştırdım”

Sonra korkunç teşhisi bastırmak istedi. “Onu hep bir kenara ittim ve hep dedim ki: Hey, her şey yolunda, yine güzel olacak. Çünkü yaz tatiliymiş gibi hissettim ve şu anda tamamen özgürüm. Ve yeniden başlar başlamaz, ben' orada olacağım.”

Fransa'daki maçlarda bile seyirci olarak yine oradaydı. Bir noktada, zihinsel koçunun da yardımıyla, futbol dışındaki dünyanın ona hâlâ neler sunabileceğini öğrenmesi gerektiğini fark etti. Oberdorf tekrar gitarı eline aldı, bir DJ kabini aldı, Münih'i dolaştı, aksi takdirde yoğun futbol programının kurbanı olacak şeyler yaptı.

“Şu anda bu süreci ekstrem bir şekilde yaşıyorum”

Ama her şeyden önce Lena Oberdorf şu kişilerle çalışıyor: O zamandan beri Lena Oberdorf. “Şu anda bu süreci aşırı bir şekilde yaşıyorum. Çünkü futbol tamamen çökmüş durumda.” “Beni futbol dışında başka neyin tanımladığının ve hayatım için ne istediğimin farkına varıyor. Ayrıca insanların arasına çıkmak, bir şeyler deneyimlemek istiyorum ve işte o zaman biraz çiçek açtığımı fark ediyorum.”

Harika deneyimlerini yeni yıla, ideal olarak İsviçre'deki Avrupa Şampiyonasına (2 – 27 Temmuz) da taşımak istiyor. “Benim dileğim Avrupa Şampiyonası'na gitmek ve ondan önce birkaç maç oynayabilmek.” Sonra esnek dizler ve büyük bir özgüvenle.

dpa