Nohut Dürümü

Neil

New member
Nohut Dürümü Tanımı İçin Materyaller

Nohut kısmı için;

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 litre su
  • 4-5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • Maydanoz
  • Yeşil soğan
Patates kısmı için;

  • 4-5 adet orta uzunluk patates
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
  • Tuz
Salata için;

  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 orta uzunluk domates
  • Mor lahana
  • Maydanoz
  • 1 adet limon
  • Tuz
  • Toz sumak
  • Pul biber
  • Nar ekşisi
Dürüm için;

  • 6 adet lavaş
Servis için;

  • Kornişon turşu
  • Biber turşusu
Nohut Dürümü Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Nohutları bir gün önce ıslıyoruz.
  2. ondan sonrasında ister düdüklü de ister olağan tencerede pişiriyoruz.
  3. Nohutlar pişince suyunu süzüyoruz.
  4. Bir tavaya yağı koyup ısınınca salçayı ekliyoruz.
  5. sonrasındasında baharatları ekleyip kavuruyoruz.
  6. Akabinde nohutları ekleyip eze eze kavuruyoruz.
  7. Nohutlar yaklaşık 5 dakika kavrulunca maydanoz ve soğanı ekliyoruz.
  8. Kızartma yapmak için bir tencereye yağı koyup patatesleri ince ince doğrayıp kızartıyoruz.
  9. Salata için kuru soğanı jülyen biçimde doğruyoruz.
  10. Domatesleri ve mor lahanaları küp küp doğrayıp soğanların üzerine ekliyoruz.
  11. Akabinde maydanozu da ekleyerek üzerine limon suyunu sıkıyoruz.
  12. Baharatları da atıp karıştırıyoruz.
  13. Tüm gereçlerimiz hazır olduktan daha sonra lavaşın içerisine evvel nohutları akabinde salatayı ve kızartmayı ekleyip turşuları koyuyoruz.
  14. İsteğe nazaran limon ve nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
  15. ondan sonrasında rulo halinde sarıp servis edebilirsiniz.
Nohut Dürümü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı