Nohut Dürümü Tanımı İçin Materyaller
Nohut kısmı için;
Not EkleTanımı Yazdır
Nohut kısmı için;
- 1 su bardağı nohut
- 1 litre su
- 4-5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pulbiber
- Maydanoz
- Yeşil soğan
- 4-5 adet orta uzunluk patates
- 1 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
- Tuz
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk domates
- Mor lahana
- Maydanoz
- 1 adet limon
- Tuz
- Toz sumak
- Pul biber
- Nar ekşisi
- 6 adet lavaş
- Kornişon turşu
- Biber turşusu
Not EkleTanımı Yazdır
- Nohutları bir gün önce ıslıyoruz.
- ondan sonrasında ister düdüklü de ister olağan tencerede pişiriyoruz.
- Nohutlar pişince suyunu süzüyoruz.
- Bir tavaya yağı koyup ısınınca salçayı ekliyoruz.
- sonrasındasında baharatları ekleyip kavuruyoruz.
- Akabinde nohutları ekleyip eze eze kavuruyoruz.
- Nohutlar yaklaşık 5 dakika kavrulunca maydanoz ve soğanı ekliyoruz.
- Kızartma yapmak için bir tencereye yağı koyup patatesleri ince ince doğrayıp kızartıyoruz.
- Salata için kuru soğanı jülyen biçimde doğruyoruz.
- Domatesleri ve mor lahanaları küp küp doğrayıp soğanların üzerine ekliyoruz.
- Akabinde maydanozu da ekleyerek üzerine limon suyunu sıkıyoruz.
- Baharatları da atıp karıştırıyoruz.
- Tüm gereçlerimiz hazır olduktan daha sonra lavaşın içerisine evvel nohutları akabinde salatayı ve kızartmayı ekleyip turşuları koyuyoruz.
- İsteğe nazaran limon ve nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
- ondan sonrasında rulo halinde sarıp servis edebilirsiniz.