Nohut Dürümü Tanımı İçin Materyaller
Nohut kısmı için;
Not EkleTanımı Yazdır
								Nohut kısmı için;
- 1 su bardağı nohut
 - 1 litre su
 - 4-5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 2 çay kaşığı pulbiber
 - Maydanoz
 - Yeşil soğan
 
- 4-5 adet orta uzunluk patates
 - 1 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
 - Tuz
 
- 1 orta uzunluk soğan
 - 1 orta uzunluk domates
 - Mor lahana
 - Maydanoz
 - 1 adet limon
 - Tuz
 - Toz sumak
 - Pul biber
 - Nar ekşisi
 
- 6 adet lavaş
 
- Kornişon turşu
 - Biber turşusu
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Nohutları bir gün önce ıslıyoruz.
 - ondan sonrasında ister düdüklü de ister olağan tencerede pişiriyoruz.
 - Nohutlar pişince suyunu süzüyoruz.
 - Bir tavaya yağı koyup ısınınca salçayı ekliyoruz.
 - sonrasındasında baharatları ekleyip kavuruyoruz.
 - Akabinde nohutları ekleyip eze eze kavuruyoruz.
 - Nohutlar yaklaşık 5 dakika kavrulunca maydanoz ve soğanı ekliyoruz.
 - Kızartma yapmak için bir tencereye yağı koyup patatesleri ince ince doğrayıp kızartıyoruz.
 - Salata için kuru soğanı jülyen biçimde doğruyoruz.
 - Domatesleri ve mor lahanaları küp küp doğrayıp soğanların üzerine ekliyoruz.
 - Akabinde maydanozu da ekleyerek üzerine limon suyunu sıkıyoruz.
 - Baharatları da atıp karıştırıyoruz.
 - Tüm gereçlerimiz hazır olduktan daha sonra lavaşın içerisine evvel nohutları akabinde salatayı ve kızartmayı ekleyip turşuları koyuyoruz.
 - İsteğe nazaran limon ve nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
 - ondan sonrasında rulo halinde sarıp servis edebilirsiniz.