Olay yeri temizlikçisi Stefan Marquart: “Bazen sınırlarıma ulaşıyorum”

Neil

New member
Bay Marquart, siz insanların öldürüldüğü yerleri temizliyorsunuz. Orada ne görüyorsun?
Esas olarak kan ama aynı zamanda doku kalıntısı. Kan kalınlaşabilir, sızabilir veya üzeri kabuk tutabilir; bazen sinekler yumurtalarını bırakmış veya kurtçuklar ortaya çıkmıştır. TV'deki gibi adli tıp oradaydı ve biz yanıp sönen ışıklarla içeri daldık. Polis soruşturmayı tamamlayıp olay yerini temize çıkardıktan sonra olay mahalline çağrılıyoruz. Bu birkaç gün, bazen haftalar sürebilir. Cesetleri yalnızca istisnai durumlarda görüyoruz; kural olarak, cenazeciler tarafından zaten alınmışlardır.

Mesleğinize yönelik bir eğitim yoktur. Nasıl olay yeri temizleyicisi oldunuz?
O zamanlar zaten bir takas şirketim vardı ve hâlâ da sahibim. Bir ara New York'ta olay yeri temizliğiyle ilgili bir rapor gördüm. Bunun ilginç olduğunu düşündüm ve ertesi gün birdenbire bir telefon aldım. “Bir sorunumuz var, gelebilir misin?” Boşaltmam gereken yerin başka bir istifçinin dairesi olduğunu düşündüm. Ancak geldiğimde kapının üzerinde kesilmiş polis mührünü gördüm. Bir an kalbim sıkıştı. Daireye tek başıma girmem gerekiyordu; beni kiralayan sahibi kapıda duruyordu. Bir an düşündüm ama sonra içeri girdim. Daha önce ortalığı temizlerken buna benzer bir şey görmemiştim: yatak koyu kırmızıydı, yerde çok fazla kan ve ceset sıvısı vardı ve tipik bir koku vardı.