Orjinal Hamburger Köftesi Ve Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için (9-10 adet)
Not EkleTarifi Yazdır
								Köftesi için (9-10 adet)
- 600 gram dana döş kıyma
 - 2 adet soğan
 - 2 dolu yemek kaşığı galeta unu
 - 2 tatlı kaşığı pekmez
 - 2 tatlı kaşığı hardal
 - 1,5 tatlı kaşığı sirke
 - 2 çay kaşığı karabiber
 - 1 5 dolu tatlı kaşığı tuz
 
- 1 su bardağından 1 parmak fazla ılık süt
 - 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
 - 1 paket toz maya(ya da yarım yaş maya)
 - 1 çay kaşığı toz şeker
 - 2 çay kaşığı tuz
 - 120 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin
 - Aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı)
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftesi için kıymayı yoğurma kabına alıyoruz.
 - Üzerine rendeleyip suyu sıkılmış soğanı ve başka bütün materyalleri alıp yoğuruyoruz.
 - Hazır olan köfte harcını sekillendirip (ben bir kapağa streç sinemayla geçirip onunla hal verdim. Kavanoz kapağıyla da olur. )
 - Şekillendirdiğimiz köftelerin ortalarına yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz. İsterseniz bu türlü dondurucuda da saklayabilirsiniz. Hazır olan köfteleri dinlenmesi için dolaba kaldırıyoruz.
 - Ekmeği için yoğurma kabına ılık sütü,suyu mayayı ve şekeri alıp karıştırıyoruz.
 - Ardından eritilmiş yağı ekleyip tuzunu atıyoruz. ondan sonrasında yavaş yavaş un eği yaparak ele hayli yavaşça yapışan bir hamur yoğuruyoruz.
 - Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
 - Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
 - Hamurların üzerini örtüp bu türlü de tepsi mayası için 20 dakika kadar bekletiyoruz.
 - Son olarak bezelerin üzerine süt sürüp susam serptikten daha sonra önce ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
 - Fırından çıkan ekmeklerin üzerine ıslatıp suyunu sıktığımız yağlı kağıdı kapatırsak daha süratli yumuşayacaklardır. Afiyet olsun.