Pamuk Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 pk maya (10 gram)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 -7 su bardağı un (göz sonucu)
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- Susam
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı sütünüzü bir kaba alarak 1 paket maya ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın.
- Ardından oda sıcaklığında 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağını ve yarım çay bardağı sıvı yağı da ekleyerek karıştırın.
- hemen sonrasında 2 su bardağı ılık su ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyin.
- Ardından unu da yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya başlayın.
- Bu karıştırmayı yapabileceğiniz yere kadar spatula ile yapın.
- böyle bir yandan da unu eklemeye devam edin.
- Artık spatula ile karıştıramadığınızda elle yoğurmaya geçin.
- Yoğurmada aradığınız kıvam, hamurun yumuşacık olmasıdır.
- Dilerseniz orta ara ölçü haricinde da un eklemeye devam edin.
- Hamurunuz yumuşacık olduktan daha sonra yarım saat en az mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru elinizi unlayarak beze beze ayırmalı ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ekleyin.
- Tepside de 15 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Bu süreçte tepsiyi streç sinema ile yada bir örtü ile kaplamanız faydalı olur.
- 15 dakika daha sonra üzerine yumurtalı pekmez karışımı sürüyoruz ve susam serpiyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede altları pişene ve üstleri kızarana kadar tutuyoruz.