Püşürük çorbası ne demek ?

Hypophrenia

Global Mod
Global Mod
Pusuruk corbas, scak ve leziz bir sebze corbasdr. Ustalkla hazrlanan bu corba, Dogu Anadolu'nun Guneydogu bolgelerinde yaygn olarak yaplmaktadr. Pusuruk corbasnn ana malzemesi, bitkisel yag, tereyag veya svyag ile pisirilmis kuru biber, sogan, sarmsak, domates ve patates olmak uzere karstrlms sebzelerdir.

Malzemeler

Pusuruk corbasnn malzemeleri, corbann lezzetinin anahtardr. Corbann tabann olusturan malzemeler arasnda tereyag, bitkisel yag, kuru biber, sogan, sarmsak, domates ve patates bulunur. Bunlarn dsnda, corbann lezzetini arttrmak icin tuz, karabiber, kekik, kimyon, krmz pul biber, maydanoz ve kuru nane de kullanlr.

Pisirme

Pusuruk corbasnn pisirme sureci, sebzelerin uygun sekilde dovulmesinden baslar. Sebzeler, tereyag veya bitkisel yagda kavrulur. Onceden hazrlanms kuru baharatlar eklenir. Daha sonra sebzelerin uzerine kaynar su ilave edilir ve corba orta ateste yaklask 20 dakika kadar pisirilir. Pisirme srasnda corba sklkla karstrlmaldr.

Servis

Pusuruk corbas, servis yaplmadan once tuz ve karabiber ile tatlandrlr. Corba, uzerine yogurt, kyma veya pirinc ilave edilerek servis edilebilir. Scak ve leziz bir corba olan pusuruk corbas, sofralarda her zaman sevilen lezzetli bir yemektir.