Ramazan’da kâfi su tüketimine dikkat

Yasmin

New member
Su bağışıklık sisteminin güçlenmesinde en kıymetli doğal kaynaklardan biri. Ramazan ayının başlamasıyla bilhassa oruçlu bireyler için iftardan sahura kadar geçen müddette sağlıklı, inançlı ve kaliteli su tüketimi büyük kıymet taşıyor.

Bahar mevsimiyle birlikte karşıladığımız Ramazan ayı boyunca bedenin sıvı muhtaçlığının kâfi ölçüde karşılanması hem bağışıklık sistemini koruyor birebir vakitte metabolizmayı hızlandırıyor. Gıda Aydınlatma Platformu Üyesi Dr. Diyetisyen Kâfi Çelik, su muhtaçlığının karşılanması için muteber, hijyenik, kaliteli ve istikrarlı içeriğe sahip suların tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Günde en az 2,5 litre su tüketilmeli

Olağan koşullarda bir insan sağlıklı bir hayat sürdürebilmek için günde 2,5-3 litre suya gereksinim duyuyor. Fakat bu gereksinimin çoklukla su yerine farklı içeceklerle karşılandığı zannediliyor. halbuki su, sayısız yararının yanı sıra bağışıklık sisteminin çalışmasını, böbrek ve karaciğer işlevlerinin sağlıklı bir biçimde sürdürülmesini sağlıyor. Baharla birlikte karşıladığımız Ramazan ayında kaliteli su gereksinimi daha da öne çıkıyor.

Günlük kâfi ölçüde su tüketimi, hayatın her devrinde ve her mevsimde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olarak bedenden toksinlerin atılmasını kolaylaştırıyor. Kimi bireylerin tedavi gayeli kullandığı nizamlı ilaçların da oruç sürecinde ağız kuruluğu ve susuzluğa niye olabileceğini de atlamamak gerekiyor. Uzmanlar bilhassa bu bireylerin su tüketimine daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor. hem de su, oruç tutulan periyotta iftarla sahur içinde kâfi ölçüde tüketilirse beyin işlevlerinin da kusursuz çalışmasını sağlıyor.

“Vücudun birfazlaca fonksiyonu su ile sağlanır”



Suyun sıhhat açısından yararına vurgu yapan Dr. Diyetisyen Kâfi Çelik, “Bağışıklık sisteminin güçlenmesine, yiyeceklerin sindirimine, beden ısısının denetimine, metabolizmadaki atıkların uzaklaştırılmasına, bağırsak florasının düzenlenmesine, güç düzeyinin ve başta beyin olmak üzere beden işlevlerinin korunmasına yardımcı olan doğal ve kaliteli su, vazgeçilmez bir değere sahip” biçiminde konuştu. Çelik, şunları söylemiş oldu: “kuvvetli bağışıklık sisteminin temel taşı olan suyun kâfi ölçüde tüketilmesi, su muhtaçlığının arttığı bahar aylarında ve Ramazan’da hastalıklardan korunmak için en değerli etkenlerden biridir. Kâfi sıvı alımı; zihinsel faaliyetlerin, bağışıklığın, böbrek ve karaciğer işlevlerinin güçlendirilmesini ve sağlıklı bir biçimde devamlılığını sağlar”



“Kaliteli ve sağlam suyu tercih edin”

Tüketicilerin sağlıklı, kaliteli, muteber ve gerekli tüm kontrollerden geçen doğal kaynaklardan elde edilen kaliteli ve inançlı suları tercih etmesinin kıymetine değinen Dr. Diyetisyen Kâfi Çelik, “İyi kalite su, yaşamsal faaliyetlerde değerli fonksiyonlara sahip başta kalsiyum, magnezyum, fosfor üzere değerli besin ögelerini içermektedir. Bu besin ögelerinin günlük alımının desteklenmesi ve toksinlerin uzaklaştırılmasını sağlamak için günlük su ihtiyacının içeriğindeki doğal mineral yapısı korunmuş kaliteli ve muteber su kaynaklarından karşılanması gerekmektedir” dedi.

Bilhassa oruç tutanların uzun mühlet susuz kaldığı Ramazan ayında bağışıklığın güçlendirilmesi için kaliteli su kaynaklarına yönelmek gerektiğini belirten Çelik, “kuvvetli bağışıklık için kâfi, istikrarlı ve sürdürülebilir bir beslenme ve kâfi su tüketimi sağlanmalıdır” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı