Hızlı Ve Çok Lezzetli Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 600 gr tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sarımsaklı yoğurt
- Lavaş ekmeği
- Soğan
- Domates
- Sumak
- Turşu isteğe nazaran
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukgöğsünü küçük küçük doğrayın. Tavaya sıvı yağını alın tavuk etlerini tavada suyunu çekip, salana kadar pişirin.
- Baharatlarını ekleyip birkaç saniye kavurun. Tereyağını ve suyunu da ekleyip biraz kaynatın.
- Lavaş ekmeğini etlerin üzerine 2 dk koyun.
- sonrasındasında et, maydanoz, soğan, domates karışımı ve yoğurt sosundan koyup dürüm halinde sarın. Afiyet olsun.