Tantuni Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- ️1 paket tavuk göğsü
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
- ️1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 çay bardağı kaynar su
- ️2 adet orta uzunluk soğan
- ️1 tatlı kaşığı sumak
- ️2 adet orta uzunluk domates
- ️Acı pul biber
- ️Maydanoz
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Su
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğu küp halinde doğrayın.
- Akabinde üzerini geçecek kadar soğuk su ilavesiyle suyunu çekene kadar haşlayın.
- 1 çay bardağı suyu ayırıp kalanı süzün tavayı ocakta kızdırın.
- Tavaya sıvı yağını ve haşlamış olduğunuz tavuk kesimlerini ek edin.
- Toz biberi de ekleyerek karıştırın.
- Suyu yavaş yavaş ek ederek, suyunu çekene kadar pişirin.
- Pişen tantuniyi bir lavaşın içerisine yerleştirin.
- Dileğe bakılırsa doğranmış domates, soğan ve maydanoz eği yapın.
- Lavaş üretimi; Tüm materyalleri ekleyip yoğurmaya başlayım.
- Suyu yavaşça ekleyip hayli yumuşak olmayacak bir biçimde hamur elde edin.
- Yarım saat dinlendirin .
- sonrasındasında teflon tavayı ısıtın, hamuru servis tabağı büyüklüğünde açın, tavada gerili önlü pişirin.