Tantuni

Neil

New member
Tantuni Tanımı İçin Gereçler

  • ️1 paket tavuk göğsü
  • ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • ️1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 çay bardağı kaynar su
  • ️2 adet orta uzunluk soğan
  • ️1 tatlı kaşığı sumak
  • ️2 adet orta uzunluk domates
  • ️Acı pul biber
  • ️Maydanoz
Lavaş için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Su
Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavuğu küp halinde doğrayın.
  2. Akabinde üzerini geçecek kadar soğuk su ilavesiyle suyunu çekene kadar haşlayın.
  3. 1 çay bardağı suyu ayırıp kalanı süzün tavayı ocakta kızdırın.
  4. Tavaya sıvı yağını ve haşlamış olduğunuz tavuk kesimlerini ek edin.
  5. Toz biberi de ekleyerek karıştırın.
  6. Suyu yavaş yavaş ek ederek, suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Pişen tantuniyi bir lavaşın içerisine yerleştirin.
  8. Dileğe bakılırsa doğranmış domates, soğan ve maydanoz eği yapın.
  9. Lavaş üretimi; Tüm materyalleri ekleyip yoğurmaya başlayım.
  10. Suyu yavaşça ekleyip hayli yumuşak olmayacak bir biçimde hamur elde edin.
  11. Yarım saat dinlendirin .
  12. sonrasındasında teflon tavayı ısıtın, hamuru servis tabağı büyüklüğünde açın, tavada gerili önlü pişirin.
Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı