Tantuni Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- ️1 paket tavuk göğsü
 - ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - ️1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
 - ️1 tatlı kaşığı tuz
 - ️1 çay bardağı kaynar su
 - ️2 adet orta uzunluk soğan
 - ️1 tatlı kaşığı sumak
 - ️2 adet orta uzunluk domates
 - ️Acı pul biber
 - ️Maydanoz
 
- 4 su bardağı un
 - 1 su bardağı süt
 - Tuz
 - Su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğu küp halinde doğrayın.
 - Akabinde üzerini geçecek kadar soğuk su ilavesiyle suyunu çekene kadar haşlayın.
 - 1 çay bardağı suyu ayırıp kalanı süzün tavayı ocakta kızdırın.
 - Tavaya sıvı yağını ve haşlamış olduğunuz tavuk kesimlerini ek edin.
 - Toz biberi de ekleyerek karıştırın.
 - Suyu yavaş yavaş ek ederek, suyunu çekene kadar pişirin.
 - Pişen tantuniyi bir lavaşın içerisine yerleştirin.
 - Dileğe bakılırsa doğranmış domates, soğan ve maydanoz eği yapın.
 - Lavaş üretimi; Tüm materyalleri ekleyip yoğurmaya başlayım.
 - Suyu yavaşça ekleyip hayli yumuşak olmayacak bir biçimde hamur elde edin.
 - Yarım saat dinlendirin .
 - sonrasındasında teflon tavayı ısıtın, hamuru servis tabağı büyüklüğünde açın, tavada gerili önlü pişirin.