Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram tavuk göğsü
- 500 gram pirzola
- 5 adet patates
- Jalepone biber (İsteğe nazaran)
- Ketçap
- Mayonez
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 adet soğan suyu
- 5 diş sarımsak
- 1 er çay kaşığı köri kekik karabiber pul biber kırmızı toz biber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı salça (Domates+biber karışık)
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir gece öncesinden marinemizi hazırlayıp tavuğumuzu ve pirzolamızı bir kaç kesime bölüp, marinemize atıyoruz 1 saat kadar marinenin ortasında bekletip, buzdolabı poşetine döner formunda koyuyoruz ve buzluğa atıyoruz,.
- daha sonra sonraki gün olduğunda, dönerimizi buzluktan çıkarıyoruz 30 dakika açılmasını bekliyoruz, dönerimiz açıldıktan daha sonra ince ince doğruyoruz, bir tavaya alıyoruz (Hiç yağ koymuyoruz kendi yağında pişiriyoruz).
- Patateslerimizi soyup biraz tuzlu suda bekletiyoruz, beklettikten daha sonra kağıt havluyla kuruluyoruz, ve kızartıyoruz patateslerimiz kızarınca yağlı kağıt serdiğimiz tabağımıza alıyoruz ve üzerlerine biraz tuz serpiyoruz,.
- daha sonra sosumuzu hazırlıyoruz, 4 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıyoruz salçamızı ve sarımsağını ekleyip biraz kavuruyoruz daha sonra domates sosunu döküp baharatlarını ve tuzunu ekliyoruz.
- Söğüşümüzüde hazırladıktan daha sonra dürüm yapmaya geçebiliriz.
- Önce lavaşımızı seriyoruz, daha sonra hazırladığımız sostan sürüyoruz, üstüne tavuk, patates, söğüş (İsteğe nazaran, jalepone biber) ketçap ve mayonezimizi sıkıyoruz ve sarıyoruz.
- Isıttığımız tost makinesine tereyağ sürüyoruz sardığımız dürümümüzü koyuyoruz ve üstüne tereyağ sürüp tost makinesinin kapağını kapatıp, bastırıyoruz.
- Tost makinesinde çıkarttıktan daha sonra dürümümüz hazır. Afiyet olsun.