Tavuk Dürüm Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kg tavuk göğsü
- 4 adet kırmızı biber
- Tuz
- 5 adet yufka
- Patates kızartması
- Kaşar rendesi
- 1 yemek kaşığı biber salçasi (Domates salçasi da olur)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörekotu
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda tavuk göğsümüzü doğrayalım. sonrasındasında bir kapta salça, zeytinyağı, kekik, pulbiber, toz kırmızı biber ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
- Üzerine de doğradığımız etlerimizi ekleyerek karıştıralım, marine olması için buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirelim.
- Mühlet sonunda tavamızı kızdıralım ve marine olan tavuklarımızı yüksek ateşte karıştırarak soteleyelim. Bu basamakta daima karıştıralım ve tavuklarımızı yakmayalım.
- Tavuklarımız güzelce piştikten daha sonra üzerine yeteri kadar tuz ve doğradığımız kırmızı biberleri ekleyerek bir kaç dakika daha karıştırarak sotelemeye devam edelim.
- Yufkamızı tezgaha alalım, uç kısmından bir tarafını içe yanlışsız katlayalım.
- Katladığımız kısma iç harcımızdan koyalım, üzerine patates kızartması ve kaşar peyniri rendesi yerleştirelim.
- Yufkamızın kenarlarını içe gerçek katlayalım ve yufkamızı saralım.
- Sardığımız yufkamızı ortadan keselim ve fırın tepsimize alalım. Tavuklu harcımız bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Fırın tepsimize yerleştirdiğimiz dürümlerimizin üzerine yoğurt karışımından sürelim, susam ve çörek otu da serptikten daha sonra
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika, üzerleri güzelce kızarana kadar pişirelim. Pişen tavuk dürümlerimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı