Tavuk Dürüm Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 1 kg tavuk göğsü
 - 4 adet kırmızı biber
 - Tuz
 - 5 adet yufka
 - Patates kızartması
 - Kaşar rendesi
 
- 1 yemek kaşığı biber salçasi (Domates salçasi da olur)
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - 1 çay kaşığı kekik
 - 1 çay kaşığı pulbiber
 - Yarım çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
- 3 yemek kaşığı yoğurt
 - Susam
 - Çörekotu
 
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda tavuk göğsümüzü doğrayalım. sonrasındasında bir kapta salça, zeytinyağı, kekik, pulbiber, toz kırmızı biber ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
 - Üzerine de doğradığımız etlerimizi ekleyerek karıştıralım, marine olması için buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirelim.
 - Mühlet sonunda tavamızı kızdıralım ve marine olan tavuklarımızı yüksek ateşte karıştırarak soteleyelim. Bu basamakta daima karıştıralım ve tavuklarımızı yakmayalım.
 - Tavuklarımız güzelce piştikten daha sonra üzerine yeteri kadar tuz ve doğradığımız kırmızı biberleri ekleyerek bir kaç dakika daha karıştırarak sotelemeye devam edelim.
 - Yufkamızı tezgaha alalım, uç kısmından bir tarafını içe yanlışsız katlayalım.
 - Katladığımız kısma iç harcımızdan koyalım, üzerine patates kızartması ve kaşar peyniri rendesi yerleştirelim.
 - Yufkamızın kenarlarını içe gerçek katlayalım ve yufkamızı saralım.
 - Sardığımız yufkamızı ortadan keselim ve fırın tepsimize alalım. Tavuklu harcımız bitene kadar bu sürece devam edelim.
 - Fırın tepsimize yerleştirdiğimiz dürümlerimizin üzerine yoğurt karışımından sürelim, susam ve çörek otu da serptikten daha sonra
 - Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika, üzerleri güzelce kızarana kadar pişirelim. Pişen tavuk dürümlerimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
 
Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı