Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Lavaş için;
Not EkleTarifi Yazdır
								Lavaş için;
- 3 su bardağı su
 - 1 paket instant maya
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı şeker
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Aldığı kadar un
 
- 1 kilo kuşbaşı tavuk
 - 3 diş sarımsak
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı köri
 - 1 tatlı kaşığı kekik
 - 1 tatlı kaşığı kimyon
 - 1 tatlı kaşığı pul biber
 - Yarım tatlı kaşığı tuz
 
- 2 adet domates
 - 1 büyük uzunluk soğan
 - 10 kol maydanoz
 - 1 yemek kaşığı sumak
 - Göz sonucu tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle lavaşları hazırlayalım. Su ve mayayı ,yağı ,şekeri ,tuzu yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
 - Yavaş yavaş un ek ederek yoğuralım.
 - Ele yapışmayan hamur elde edelim ve yaklaşık 15dakika mayalandıralım.
 - Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler elde edip unlanmış tezgahta merdaneyle açalım.
 - Orta ateşteki tavada önlü artlı pişirelim .
 - Tavuk için kızgın tavaya tavuklarımızı katıp ağzını kapatalım.
 - Orta ateşte kendi suyunda pişirelim .
 - hemen sonrasında yağ ,sarımsak ve baharatları ek edelim kavuralım .
 - Kavrulan tavuğumuzu kenara alalım.
 - Salata için ay formunda doğradığımız soğanları tuz katıp ezelim ve yıkayıp tabağa alalım.
 - Üzerin küp küp doğradığımız domates ve maydanozları sumağı ek edip karıştıralım.
 - Önce lavaşı alalım ,üzerine tavuğu ,salatayı, koyup isteğe bağlı ketçap,mayonez ek edip dürüm yapıp servis edelim, deneyecek olanlara afiyet olsun.