Tavuklu Patatesli Lavaş Kapama

Neil

New member
Tavuklu Patatesli Lavaş Kapama Tanımı İçin Gereçler

  • ️2 adet tavuk göğsü
  • ️2 avuç kadar patates (Ben sokak lezzeti üzere olsun diye hazır patates kullandım
  • ️Her lavaş için 2 adet kaşar peyniri
  • ️Lavaş
  • ️Sıvı yağ
  • ️Kırmızı toz biber
  • ️Tuz
  • ️Ketçap
  • ️Mayonez
Tavuklu Patatesli Lavaş Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle tavuklarımızı minik minik doğrayalım ve az yağda suyunu saldırıp, çektirelim.
  2. Akabinde azcık daha yağ ekleyerek tuzunu ve toz biberi atıp, güzelce kavuralım. Bu sırada patateslerimizi kızartıp, bir kenara alalım. Artık birleştirebiliriz.
  3. Lavaşın tam ortasına ketçap mayonezi sıkalım üzerine 2 dilim kaşar peynirini ekleyelim üzerine tavuklarımızdan koyalım.
  4. En üstünede patateslerimizi ekleyip, her tarafınca kapatalım ve yağsız tavada lavaşların rengi dönene kadar kızartalım.
Tavuklu Patatesli Lavaş Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı