Tavuklu Patatesli Lavaş Kapama Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- ️2 adet tavuk göğsü
- ️2 avuç kadar patates (Ben sokak lezzeti üzere olsun diye hazır patates kullandım
- ️Her lavaş için 2 adet kaşar peyniri
- ️Lavaş
- ️Sıvı yağ
- ️Kırmızı toz biber
- ️Tuz
- ️Ketçap
- ️Mayonez
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı minik minik doğrayalım ve az yağda suyunu saldırıp, çektirelim.
- Akabinde azcık daha yağ ekleyerek tuzunu ve toz biberi atıp, güzelce kavuralım. Bu sırada patateslerimizi kızartıp, bir kenara alalım. Artık birleştirebiliriz.
- Lavaşın tam ortasına ketçap mayonezi sıkalım üzerine 2 dilim kaşar peynirini ekleyelim üzerine tavuklarımızdan koyalım.
- En üstünede patateslerimizi ekleyip, her tarafınca kapatalım ve yağsız tavada lavaşların rengi dönene kadar kızartalım.