Teğe Bir Birebir Tavuk Tantuni

Neil

New member
Bire Bir Birebir Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket tavuk göğüsü
  • 4 adet domates
  • 2 adet soğan
  • Maydanoz
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Lavaş için;

  • 5 su bardağı un
  • 3 çay kaşığı maya
  • Ilık su
  • Tuz
Bire Bir Birebir Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tavuk göğüslerini minik minik doğrayıp bir tencereye alalım, birinci suyunu çektikten daha sonra 1,5 su bardağı su ekleyip yeniden pişirelim.
  2. Tavuklarımız pişmeye devam ederken bir tarafta lavaş için hamurumuzu yoğuralım.
  3. Yoğurduğumuz hamuru dinlenmek üzere kenara alalım .
  4. Bu sırada öteki bir kapta iç çekirdeklerini aldığımız domatesleri, soğanını ve maydanozu küçük küçük doğrayıp bir harç elde edelim .
  5. Bu süreçler bittikten daha sonra mayalanan hamurumuzdan bezeler yapıp pişireceğimiz tavaya bakılırsa açalım.
  6. Ters düz pişirip bir bezin içine yumuşaması ve sertleşmemesi için alalım.
  7. Lavaşların hepsini pişirdikten daha sonra suyunu çeken tavuğumuzun içine evvel yarım su bardağı yağı koyup iki 3 dakika kavuralım.
  8. hemen sonrasında çokça kırmızı toz biber acı yahut tatlı size kalmış dökelim .
  9. 2-3 dakikada onla kavurduktan daha sonra altını kapatalım.
  10. Hazırladığımız lavaşların içine birinci olarak tavuk harcımızda sonrasındasında domatesli soğan, maydanozu harcımızda koyup dürüm formunu verin. Servis tabağına alalım şimdiden hepinize afiyet olsun.
Bire Bir Birebir Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı