Bire Bir Birebir Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 paket tavuk göğüsü
- 4 adet domates
- 2 adet soğan
- Maydanoz
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
- 3 çay kaşığı maya
- Ilık su
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk göğüslerini minik minik doğrayıp bir tencereye alalım, birinci suyunu çektikten daha sonra 1,5 su bardağı su ekleyip yeniden pişirelim.
- Tavuklarımız pişmeye devam ederken bir tarafta lavaş için hamurumuzu yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru dinlenmek üzere kenara alalım .
- Bu sırada öteki bir kapta iç çekirdeklerini aldığımız domatesleri, soğanını ve maydanozu küçük küçük doğrayıp bir harç elde edelim .
- Bu süreçler bittikten daha sonra mayalanan hamurumuzdan bezeler yapıp pişireceğimiz tavaya bakılırsa açalım.
- Ters düz pişirip bir bezin içine yumuşaması ve sertleşmemesi için alalım.
- Lavaşların hepsini pişirdikten daha sonra suyunu çeken tavuğumuzun içine evvel yarım su bardağı yağı koyup iki 3 dakika kavuralım.
- hemen sonrasında çokça kırmızı toz biber acı yahut tatlı size kalmış dökelim .
- 2-3 dakikada onla kavurduktan daha sonra altını kapatalım.
- Hazırladığımız lavaşların içine birinci olarak tavuk harcımızda sonrasındasında domatesli soğan, maydanozu harcımızda koyup dürüm formunu verin. Servis tabağına alalım şimdiden hepinize afiyet olsun.