Tenis: Avustralya Açık: Zverev yavaş çekimde, Siegemund darbeyle

Neil

New member
tenis
Avustralya Açık: Zverev ağır çekimde, Siegemund darbeyle

Mevcut bağlantıyı kopyala

Alexander Zverev'in ikinci turdaki kolay zaferi sürpriz değil; Laura Siegemund'un Olimpiyat şampiyonuna karşı başarısı tamamen farklı. İki Alman daha turnuvaya veda ediyor.

Hızlı bir pasla ikinci turdaki güvenli zaferinin ardından Alexander Zverev, Melbourne seyircisinden küçük bir özür gönderdi. Alman tenis yıldızı, genellikle uzun maçlarda eğlence sağladığını, gülümseyerek şöyle konuştu: “Fakat yaşlanıyorum, bu yüzden işleri biraz kısaltmam gerekiyor.”

Dünyanın iki numarası, Avustralya Açık'ı, ezilmiş İspanyol Pedro Martinez'e karşı sadece 1:54 saatte 6:1, 6:4, 6:1'lik skorlarla kazandı ve büyük şampiyonluk hayali için yeniden biraz enerji biriktirmeyi başardı.

Melbourne'deki sekizinci üçüncü tura hızlı bir şekilde çıkan Zverev'in aksine, Laura Siegemund, Paris Olimpiyat şampiyonuna yapılan darbeden on saat önce duygularını serbest bırakmıştı. 36 yaşındaki adam sırtüstü yere düştü, kollarını uzattı ve mutlu bir gülümsemeyle gülümsedi.

Rittner: Siegemund sayesinde “büyük sansasyon”

Dünyanın 97 numarası, 5 numaralı seribaşı Zheng Qinwen'i 7:6 (7:3), 6:3'lük skorlarla mağlup ederek turnuvanın şu ana kadarki en büyük sürprizine neden oldu. Hatta eski milli antrenör Barbara Rittner Eurosport'a “büyük bir sansasyon”dan bahsetti. Siegemund'un kendisi ise durumu biraz farklı görüyordu.

Beklenmedik ama tamamen hak edilmiş darbe sonrasında Swabian, “Bugün inanılmaz oynadım, bunu her gün cebimden çıkaramam” dedi: “Ama diğer taraftan bu da şans değil. Orada da irade ve irade var. arkasında inanç var.” Onun için bu “kariyerimin en iyi zaferlerinden biriydi.” Swabian uzun süredir çiftler müsabakalarına daha fazla odaklanıyor.

Siegemund Kerber'in izinde

Veri hizmet sağlayıcısı Opta'ya göre Siegemund, 2016 yılında Angelique Kerber'den bu yana Avustralya Açık'ta ilk beşte yer alan bir oyuncuyu mağlup eden ilk Alman tenisçi oldu. Üçüncü turda Cuma günü Rusya'dan Anastasia Pavlyuchenkova ile karşılaşacak.

Yine Cuma günü hiç set kaybetmeyen Zverev, son 16 turunda yer almak için Büyük Britanya'dan Jacob Fearnley'e karşı oynayacak. Şu anki haliyle Hamburger açık ara favori.

İyi dinlendim ve iyi oynuyorum

Zverev, Fransız Lucas Pouille'e karşı kazandığı ikna edici açılış galibiyetinin ardından iki günlük izinden yararlanmış gibi görünüyordu. Hamburger en başından itibaren en iyi durumda görünüyordu ve oldukça konsantreydi. Gözle görülür bir şekilde bunalmış olan İspanyol toprak kort uzmanına karşı yüksek bir tempo belirledi.

Zverev her zamanki güçlü servisleri ve hassas orta toplarıyla etkileyiciydi ve ayrıca ara sıra oyununa hassas duruşlar da serpiştirdi. Zor durumlarda bile, örneğin Zverev'in ilk setin üçüncü servis oyununda dört mola şansını savuşturması gibi, Alman oyuncu ritmini kaybetmedi.

Eurosport Boris Becker, “Artık turnuvaya tam anlamıyla ulaştı. Şu anda herhangi bir zayıflık göremiyorum, tam tersine her şey çok iyi görünüyor” dedi.

İki Alman daha atıldı

Ancak Tatjana Maria ve Jule Niemeier için ikinci tur son duraktı. Maria (37), Danimarkalı Clara Tauson'a 2:6, 2:6'lık skorlarla yenilgiyi kabul etmek zorunda kaldı. Niemeier'in (25) Ukraynalı Marta Kostjuk'a karşı aldığı 3:6 ve 0:6'lık mağlubiyette neredeyse hiç şansı yoktu.

dpa