Teremyağlı Pratik Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 su bardağı ılık süt
 - 1 su bardağı ılık su
 - 1 paket maya
 - 1 tatlı kaşığı şeker
 - 1 yemek kaşığı tuz
 - 1 yumurta akı
 - 1 yemek kaşığı teremyağ
 
- 300 gram kıyma
 - 3 yemek kaşığı galete unu
 - 1 yumurta
 - 1 rendelenmiş soğan
 - 1 diş samursak
 - Baharatlar
 - 1 yemek kaşığı sıvı terem yağ
 
- 1 yemek kaşığı salça
 - 1 yemek kaşığı yoğurt
 - 1 yemek kaşığı teremyağ
 - 1 su bardağı su
 - Tuz, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber
 - Kaşar peyniri
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelik ile hamur gereçlerini hazırlayıp ele yapışmaz yumuşak hamur elde ediyoruz, 30 dk mayalamaya bırakıyoruz,.
 - Köfte harcını hazırlıyoruz,10 dk dinlendiriyoruz ( soğan suyunu sıkın mutaka)
 - Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp yavaşça bastırıyoruz
 - Az yağda 2 taraflı hayli az pişiriyoruz, (10 saniye tutup çevirdim )
 - Bir tavada yağı eritip salçayı ve suyu ekleyelim.
 - Ocaktan alıp ılıyınca yoğurt ve baharatları ekleyelim artık herşey hazır, hamurumuzun havasını alalım,
 - Mandalina büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım.
 - Ortasını açıp köftemizi bırakıp kapatalım.
 - Yağlı tepsiye dizelim, yumurya sarısını içine 3 yemek kaşığı süt ekleyip, hamurlara sürelim.
 - 170 dr pişireyim, fırından alıp salçalı sosu çokça sürelim.
 - Kaşar rendesi bırakalım fırına tekrar verelim.
 - 5 dk daha sonra çıkartalım, ister o denli servis yapın, ister ortadan kesip yeşillik ,domates, turşu ketçap ile servis yapın.